Ízletes vargányát le kell forrázni, vagy szedés után nyersen is el lehet készíteni? Illetve a kalap bőrt le kell szedni, vagy nem szükséges?
Figyelt kérdés
Pörköltnek szeretnénk, csak nem tudom, hogy a többi gombához hasonlóan pl. galambica kell-e forrázni.2017. okt. 8. 17:06
1/1 anonim válasza:
Nem kell leforrázni, sőt, a szárított vargányát is csak meleg, langyos vízben szabad beáztatni és az ételbe is akkor szabad beletenni mikor már nem forró, pl: levesbe.
Szedés után el lehet készíteni nyersen.
Kalap bőrét sem kell lehúzni. Csak megtisztítod, a földmaradványoktól, levelektől, kosztól, felvágod és mehet is az edénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!