Mitől lesz a gomba paprikás szaftja nyálkás?
Figyelt kérdés
Tegnap a férjem gomba paprikást főzött a gombát előtte 1 órára beáztatta.Miután kész lett a szaftja nyálkás volt. :-(2017. okt. 14. 19:48
1/7 anonim válasza:
Miért áztatta be a gombát? Ez nem bab!
Elvben a gombát még megmosni sem szabad, csak letörölgetni, vagy a héját lehúzni.
3/7 anonim válasza:
Na, ezt én sem hallottam még! Gombát beáztatni???
Takonnyá áztatta, persze, hogy nyálkás lett.
4/7 anonim válasza:
Vannak nyálkásabb gombák, de áztatni egy friss gombát sosem kell. Ha aszalt volt, az más kérdés. De ha nem, MIÉRT áztatta be? Kinek jut eszébe ilyesmi?
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Erdei gombát még sose főztem,a gombát csak mosni szoktam,aki szedte ő mondta a férjemnek,hogy ő 1 órán keresztül sós vízbe áztatja.Ezért csinálta ő is úgy,de nyálkás lett. :-(
2017. okt. 15. 10:19
6/7 anonim válasza:
A nagybátyám vizsgázott gombaszakértő, örökké gombászik, örökké gombát szed, főz, süt, tölt és tartósít, ilyen-olyan formában.
Megkérdeztem és nem ismer olyan gombát, amit áztatni kellene. Azért kérdezz rá akitől vettétek, hogy milyen fajta gomba is volt ez?
7/7 anonim válasza:
G9mbát nemkell áztatni, az tiszta víz, még enged is vizet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!