Milyen pikánsabb csirkés bulgur receptek vannak?
Paradicsomos-csirkés bulgurt szoktam enni, de már eléggé unom, így szeretnék csirkéből és bulgurból valami rendhagyóbb, pikánsabb ételt készíteni, de azért elkészítését és állagát tekintve hasonlót, mint ez a paradicsomos-csirkés bulgur. Ilyet szoktam készíteni: [link]
Van esetleg valakinek egy jól bevált receptje, vagy hallomása róla, hogy ebből a két összetevőből milyen kajákat lehet összerittyenteni? :)
- 12 dkg bulgur
- citromlé
- petrezselyem
- paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 2.5 dl víz
- 30 dkg csirkemell filé
- só
- feketebors
Felteszem főzni a vizet, majd amint főni kezd, beleteszem a bulgurt, és pár percig forralom még. Leveszem a tűzről, majd lefedve állni hagyom, amíg meg nem puhul.
Amíg a bulgur fő, illetve puhul, felaprítom a zöldségeket, kifacsarom a citromot, vagy bolti citromlevet használok. Összeforgatom a megpuhult bulgurral, borsozom, sózom ízlés szerint.
A csirkemellet megtisztítom, apró darabokra vágom, és olívaolajon aranybarnára pirítom.
Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével pácot készítek, és ezzel forgatom össze a csirkehúst, amint az elkészül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!