Zöldségcsipszet hogyan készítitek?
Eddig néha megajándékoztam magam a Lidlből, de nagyon drága, és gondoltam megpróbálkozom vele itthon is.
Sütőben csináltam,uborkagyalun vékony szeletekre vágtam, olajjal megkenegettem, sütőpapíron sütöttem, de inkább összeaszott felpöncörödött valamiket kaptam, aminek a fele meg is égett.
A receptes oldalakon ízléses privát képek vannak, de az enyém egyáltalán nem hasonlított rá.
Mi a titka, mit javasoltok, vagy mit ronthattam el?
Én krumpliból és zellerből szoktam csinálni.
Uborkagyalu, valamilyen só (fokhagymás, csilis, sült hús ízű) picit besózom, állni hagyom, kinyomom a lét, nagyjából kisimítom a szeleteket és forró olajban fél perc alatt ropogósra sül.
Tudom, nem ez az egészségbarát megoldás, de csak így lesz finom.
Lehet csinálni másképp (pl. ahogy te is) de az nem lesz ilyen jó.
De vagy csipszet eszünk, mert szeretjük, vagy valami olyat, ami nem ízlik.
Nekem sem sikerült, és mint később kiderült, ezt hőlégkeveréses sütőben tud igazán jó lenni, nekem meg olyanom nincsen.
Az édesburgonya csipszet próbáljátok ki, sóval és rozmaringgal.
nekünk légkeveréses sütőnk van, de ott sem működik
vagy megég, vagy megfonnyad, de semmiképp sem lesz csipsz
nekünk is az olajban sütés vált be
Akkor valószínűleg ez az arany középút :)
Legalább egészségesebb,változatosabb, mint a sima krumpliból, még ha olajban is. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!