Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti, hogy készítitek a brassóit?

Ti, hogy készítitek a brassóit?

Figyelt kérdés

Anyósom csak megsüti a húst és összekeveri sültkrumplival ez nekem száraz és íztelen.

Anyukám ugyanígy csinálja csak szór rá pirospaprikát ez egy fokkal finomabb.

Aki szaftosan csinálja leírná,hogy kell.



2017. jún. 8. 09:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Zsíron megpirítom a húst, só-bors-pirospaprika, egy fej belenyomott fokhagyma (ezzel óvatosan, könnyen megég).


Aztán jól összeforgatom, felöntöm kis vízzel, fedő alatt puhára párolom a husit.

Mikor megpuhult, akkor a maradék lé jórészét elforralom róla, épp csak annyit hagyok, hogy legyen szaftja is.

2017. jún. 8. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy csinálom ahogy az első válaszoló csak a zsíron először egy KEVÉS hagymát megdinsztelek.
2017. jún. 8. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem:

1. Apróra vágott hagymát dinsztelek

2. Rá a kockára vágott húst, só-bors

3. Átforgattam, majd pici vízzel födő alatt puhára párolom, ha puha, akkor visszasütöm zsírjára

4. Ekkor nyomom rá a fokhagymát és zárom is el alatta a gázt, meg ne égjen. Födőt rá, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, csak néhány perc.

2017. jún. 8. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok!

Mielőtt a fokhagymát ráteszem, a kockára vágott, előre megsütött krumplit is belekavarom. Utána megy rá a fokhagyma!

2017. jún. 8. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokakat megosztó kérdés, általában összeugranak az ő általuk "igazinak " ítélt brassói miatt.Nem kellene,mert semmi gond azzal, ha valaki másképp csinálja, mint, ahogy esetleg mi megszoktuk. csak gazdagabb lesz az ember a sok olvasott recepttől.

Jómagam is zsiradékon hagymát dinsztelek, sóval teljesen elfőzöm, majd visszasütöm zsírjára. ekkor teszem rá a kockákra vágott sertéslapockát, és hagyom, hogy kiadja a saját levét.Ha ezt is elfőtte, akkor kevés víz adagolásával, borssal, majorannával puhára, végül pirosra sütöm. A krumplit kockára vágva egy másik serpenyőben sütöm puhára és pirosra, majd leszűrve a szaftos húshoz keverem. Ekkor nyomok rá frissen préselt fokhagymát, és azonnal tálalom.

Nincs abban semmi baj, ha mindenki másképp csinálja, csak fogadja el, hogy az ízlések, szokások eltérőek.

Az nem árt, ha ezeket tiszteletben is tatjuk, és pontozzuk le a sárgaföldig a másik válaszát.

2017. jún. 8. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
***... tartjuk, és NEM pontozzuk le...
2017. jún. 8. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Görgess lejjebb a kapcsolódó kérdésekhez, ott négy kérdésen át is követheted a válaszadók hozzászólásait, receptjeit.

A kérdésre már válaszoltam, mielőtt valaki belémkötne:)

2017. jún. 8. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hehe, én is apróra vágok egy kevés (kis fej) hagymát, az lemaradt. :)
2017. jún. 8. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Holnap ki is próbálom vegyítve a receptjeiteket,hagymásan foghagymásan szaftosan :)

2017. jún. 8. 18:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!