Hogy keverjem ki ezt a három dolgot, hogy ne csapódjon ki a vaj?
Figyelt kérdés
Ez egy tortába való krém. Pudingot kell főzni. Aztán vajat habosítani cukorral és egész tojásokat kihabosítani gőz felett cukorral. Na már most én mindenféleképp próbáltam, de a vaj mindig kicsapódik, ahogy a felvert tojást hozzárakom. Próbáltam úgy, hogy a hőmérsékletük megegyezzen. A vajba raktam kanalanként a pudingot. Eddig okés. Aztán a tojáshabot kanalanként, de már ki is csapódott... Finom ez a krém, csak így nem túl bizalomgerjesztő...
Mit tegyek?
2010. jún. 4. 12:36
1/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Hát én még ilyen típusú krémet nem csináltam, de hátha segíthetek. Ugye általában az összes recept úgy írja, hogy meg kell várni amíg a puding kihűl, és csak utána kell hozzákeverni a vajat. Nekem így mindig csomós marad a puding. Én úgy szoktam, hogy a pudingot megfőzöm azzal a cukorral, amit a margarinhoz írnak. Még melegen hozzákeverem a margarint, aztán hagyom hűlni. Ha kihűlt, azután próbáld meg hozzárakni a langyos tojásos cukros krémet.
2/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Még annyi, hogy egyesével tedd a tojást hozzá. Üdv!
3/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A puddingot keverd össze elöször a tojással, és csak utána a vajat.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, majd próbálgatom! :) Amúgy ez dobostorta krém recept. És finom is nagyon! Csak ez a bibi vele, amit írtam.
2010. jún. 5. 10:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!