Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az ilyen húsleves kockák a...

Az ilyen húsleves kockák a csontlé helyettesitőjeként vannak?

Figyelt kérdés

Szóval nem rég kezdtem el sütni-főzni, levesekért nem vagyok annyira oda ezért még csak most kezdek velük megismerkedni, és bármit akar az ember késziteni mindig kell hozzá csontlé ( pető gyulás könyvből csinálnám:) )

Szóval ez a csontlé oké ha az embernek van ideje, meg mindig van hozzá cucc(csont zöldség) de ha gyors össze akarok dobni egy gombakrém levest például a könyv szerint ahhoz is kell, és szeretném gyakorolni a leveseket, minél több fajtát csinálni, ilyen esetekben csak hagyjam el a csontlét vagy kockával lehet helyettesiteni? A kockát nyilván úgy értem hogy külön felforralom és az lenne az alaplé

előre is köszi, egy lelkes amatőr


2018. jan. 2. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván egy éttermi konyhán mindig van annyi csont és egyéb felesleges húsrész, amiből akár minden nap lehet egy fazéknyi alaplevet főzni.

Háztartásban ezt vagy direktmódon lehet elérni, vagy másképp. Direkten, ha céllal veszünk levescsontot nagyobb mennyiségben, megfőzzük, és lesz csont alaplevünk. Más módon úgy, ahogy én általában szoktam, hogy összegyűjtöm a csontokat, mert pl csirke felsőcombot mindig kicsontozom.Ha összegyűlt valamennyi, akkor megfőzöm egy jó alaplének.

Fél literes műa. palackokba teszem és lefagyasztom. Amikor kell valamihez, vagy jól jönne hozzá, akkor előző nap előveszem, és kiolvadva adom az adott ételféleséghez.

De semmi katasztrófa nem történik, ha kihagyod a receptben javasolt alaplevet, és vízzel pótolod.

Nem vitás, hogy egy alaplé jobb, de nem törvényszerű, hogy muszáj használni a recept minden előírását.

2018. jan. 2. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
51%

A Lukács-Oriskó-Sándor-Zsolnay-féle szakácskönyvben benne van h hogyan készítünk csontlevet hosszú távra előre, nagyobb mennyiségben, tartósítási módszerekkel. Érdemes tanulmányozni. A Pető-féle könyv is jó, amit én ajánlok, újabb.


Igen, a leveskocka arra az esetre van kitalálva, ha nincs csontleved otthon, jelzem, nagyon nagy a szórás beltartalomban és ízben a különböző gyártmányok közt.


Ha vega barátaidnak is akarsz főzni, ők nem eszik meg a csontleves kajákat. Erre az esetre van kitalálva a zöldség leveskocka és pl. a gomasio is.


Ha nem vagy oda a levesekért, akkor kezdd a megszeretésüket az irish stew és a raguk oldaláról megközelítve.


Remélem, segítettem.

2018. jan. 2. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

A leveskockákról nem írtam, de az a véleményem, hogy csak "szükségállapotban " használja az ember. Pl egy kempingezéskor, (ha van még ilyen,) vagy a koleszosoknak is gyors leves készülhet belőlük.

DE: olyannyira tele vannak nyomva ízfokozókkal, hogy akik rendszeresen használják, már nem is érzik a zöldségfélék természetes ízét, szinte minden levesük egyforma, mert mindig azt ízt "keresik ", amihez egy idő után hozzászoktak.

A világért sem akarok senkit megbántani vele, de ezek napi használata más olyan, mint a drogfüggőség.

Friss , természetes alapanyagokkal érdemes főzni, ha jót akarunk magunknak és családunknak tenni.

2018. jan. 2. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

kettes vagyok


Mint említettem, nagy a szórás beltartalmilag a leveskockák, ételízesítők stb közt. Az E-szám mentes, de ipari készítésű élelmiszerek forradalmát éljük, található a boltok polcain kimondottan ízfokozó nélküli leveskocka is.


Van még egy lehetőség arra, hogyan menedzseljük a fenti problémát. A megosztást javaslom. Készítesz egy levest, amiből az ízadó anyagokat kiszeded, és más ételbe teszed át. A legjobb módszer egy menü komplexitásának fokozására, úgy, hogy a menü elemei rokonságban maradjanak egymással. Evvel a módszerrel igen jó hajnani csirke főzhető, a rizsköretben pedig benne lehet a zöldség. Nos?

2018. jan. 2. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Már bocs, de az E szám mentesség nem helytálló. A sónak, a cukornak, és valamennyi élelmiszerben található összetevőnek van E száma. Nem E szám a lényeg, hanem, hogy mi van mögötte.
2018. jan. 2. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

"Már bocs, de az E szám mentesség nem helytálló. A sónak, a cukornak, és valamennyi élelmiszerben található összetevőnek van E száma. Nem E szám a lényeg, hanem, hogy mi van mögötte."


A hivatalos listán:

[link]

nem találom a csülök E-számát. Rávezetnél a lista helyes használatára? Köszi.

2018. jan. 2. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

Olvasd el figyelmesebben a válaszomat, és utána reklamálj. De őszintén megmondom, nincs kedvem veled vitatkozni az év első munkanapján.

Boldog új évet neked is...

2018. jan. 2. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
49%
A válaszod téged minősít...
2018. jan. 2. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) segitett
2018. jan. 2. 13:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!