Van valakinek bevált receptje egészben sült kacsára?
A kacsát átnézed, hoyg rendesen meg van-e tisztítva (tollmaradványokat kiszeded, stb), utána kívül-bell leöblíted hideg vízzel, majd paprítörlövel szárazra törlöd.
A hasüreget bedörzsölöd sóval és kevés majorannával, és tehetsz bele, ha akarsz egy-két negyedekbe vágott almát is, és utána a nyílást összetüzöd.
Kívül is alaposan bedörzsölöd sóval, beleteszed mellével ledelé egy megfelelö méretü edénybe, (mellé pár gerezd fokhagymát tegyél), ami befér a sütöbe (a kacsasütö a legjobb), ha nincs fedele, akkor alufóliával betakarod és forró sütöben sütöd kilónként egy óráig. (Két kg kacsa - két óra) Utána óvatosan leszeded a fedelét, leöntöd a kiolvadt zsírt alóla, és megfordítva, mellével fölfelé teszed vissza, és óvatosan megszúrod a combjánál, hoyg elég puha-e. Ha igen, akkor fedö nélkül erös tüzön pirosra sütöd a börét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!