Hogy olvasszak ki egy fagyos csirkemellet, és hogy legyen belőle ízletes étel?
Szia!
Ha tudsz várni órákat,akkor a saját szokásomat mondom el:én ha kiveszem mondjuk este a fagyóból a husit,akkor éjjel egy tálba téve kiolvad(csomagolást le kell szedni róla:)),és akkor másnap főzhetem is...
De HA NEM tudsz várni akkor azt tanácsolom,hogy tedd egy kicsit melegvízbe a husit,elösször csomagolásostól,majd szedd le róla,hogy a közepe is kiolvadjon...én így szoktam ha sietnem kell..
Ha nincs otthon fűszersód csak egyébb fűszerek,azokat is lehet variálni....én példáúl ugy szoktam hogy egy tepsibe teszem a csirkemellett,pici só,bors,delikát NEM vegeta!, kis majoranna és néha csak tényleg egy icipici pirospaprika a szine végett... De persze lehet más fűszereket is használni...Nos tehát ha megvolt a fűszerezés,akkor fokhagymát teszek a mellek alá-közé,a tepsibe,teszek rá zsírt,2-3 deci vizet,lefedem alufóliával,majd beteszem a sütőbe..kb 50 perc múlva mikor már jó puha(párom nagyon puhán szereti) kiveszem,és leszedem róla a fóliát,és addig hagyom bent a sütőben míg szép piros nem lesz a bőre is...
MÁSIK KEDVENC VERZIÓM:
Sajna ezt nem csipi párom,így nem csinálok ilyet: a fűszerek helyett tegyél a csirkemellre őrölt köménymagot és karikákra vágott fokhagymát...és ugyanugy süsd ahogy fentebb írtam..persze vöröshagymát is lehet a tepsibe tenni,néha teszek én is,szeretem:)
Remélem,tudtam segíteni..:) Köretnek finom lenne a rizibizi:)
Jó étvágyat!
L/19
RIZST!!! ennél már csak a rizsa a szörnyűbb. Bocsi.
Szóval, kiolvasztod, vagy forró vízbe, vagy mikróba ahogy gondolod. Felvágod csíkokra, bele a fűszert, pirítgatod, és teszel rá egy fokhagymás tejfölös szószt. A csirkemell nem a legjobb része a csirkének, ügyeskedni kell, hogy ne legyen száraz. Fokhagymát pirítasz olajon, bele a tejföl kicsi só bors, összerottyantasz és kész .
Én pont csirkemellet csináltam ma tejszínesen.
Egy fej hagymát olajon kicsit megpárolsz, ráteszel egy gerezd zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és az apróra vágott csirkemellet és fehérre pirítod. Ekkor ráöntesz főzőtejszínt és sóval, borssal, oreganóval fűszerezed, összerottyantod, kész. Kb. negyedóra és nagyon finom, mert a tejszíntől nem lesz száraz. Rizzsel szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!