Mit tegyek hogy puhuljon a resztelt máj?
Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 14:03
2/12 A kérdező kommentje:
nem nem sóztam dehogyis
2010. jún. 1. 14:10
3/12 anonim válasza:
Éppen ez az! Minél jobban sütöd, főzd, a májat annál keményebb lesz. A reszteltmájat egészen vékony kisn csikokra kell vágni és éppen csak megfuttatni az olajban /zsírban/. Előre megsózni tilos, majd csak tálalás előtt. Így puha marad.
4/12 anonim válasza:
Anyukám pulykamájból csinálja. A sertésmáj neki is mindig kemény maradt (szerinte), de még mindig puhább lett, mint a menzai.
5/12 anonim válasza:
most már semmit...legközelebb meg ne főzd agyon
6/12 anonim válasza:
ja, ha ledarálod és májkrémet csinálsz belőle, akkor még ehető
7/12 anonim válasza:
Én szombaton csirkemájat csináltam másfél óráig főztem és vajpuha lett én útálom a véres májat. A disznómájnál is egy idő után megkeményedik ekkor sokáig kell főzni és egy idő után meg fog puhulni.Persze pótolni kell a vízet. Meg kell nézni kanállal hogy puha e.
8/12 anonim válasza:
Tehát az egy nagy tévedés hogy hosszú főzés után nem puhul meg a máj.
9/12 anonim válasza:
Én, ha valami nem fő meg időre, akkor szódabikarbónát szoktam tenni hozzá ( nem ad plusz ízt,csak egy picit felhabzik), bár még májnál nem próbáltam, csak marhahúsnál,babnál, borsónál.(Pl. zöldborsóból is van olyan, amit minél tovább főzöd, annál keményebb.Ebben az esetben is hatásos a szódabikarbóna, és így nem is fúj fel a borsó.)Egy próbát megér.
10/12 anonim válasza:
"hatásos a szódabikarbóna, és így nem is fúj fel a borsó.)Egy próbát megér"
Jajj ne! Húshoz ne tegyünk szódabikarbónát semmiképp mert lúgos! És attól bomlik a hús! A cellulóznál nem probléma de a húshoz ne! A májat addig kell főzni míg meg nem puhul, ahogy már írtam. Kémia a szakmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!