Mit tegyek, hogy ne legyen mindig kemény a resztelt májam?
Figyelt kérdés
Mindig a végén sózom csak meg,és 10 percig szoktam csak pirítani.De eddig sosem sikerült finomra elkészíteni:(2011. febr. 22. 11:34
1/6 anonim válasza:
Én pl. mindig csirkemájból csinálom (végén sózva) és eszméletlen fincsi, puha lesz. Nyilván egy disznómáj sokkal keményebb. Pirítani én csak a végén szoktam, főként főzöm, párolom és a végén sütöm zsírjára, de akkor már teljesen puha.
2/6 anonim válasza:
Zsírban,magas hőfokon,gyorsan kell pirítani. Fűszerezni pedig csak,amikor készen van.
Ha főződ,akkor megkeményedik.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
Esetleg annak lehet jelentősége, hogy teszek-e rá fedőt, vagy nem, vagy hogy vizet öntök-e alá?
2011. febr. 22. 12:05
4/6 anonim válasza:
Szia!
Anyukám a resztelt májat még 10 percig sem pirítja, csak 2-3 percig átforgatja és kész. A csirkemájat persze tovább kell főzni.
5/6 anonim válasza:
Az én receptem szerint - amit még annó a neten találtam - azt írja, hogy öntsem fel egy kis vízzel és fedő alatt kb. 15 percig főzzem. Nos, én a víz helyett vörösbort használok, és azt is érzésre öntöm bele. Nekem sosem lesz kemény, se száraz. Onlós lesz és isteni finom.
És, sosem sózom meg utána se közben. Mindig isteni finom lesz. :]
6/6 anonim válasza:
Ne idöre süsd, hanemha beleszúrsz egy tüt és nem véres a kifolyó lé, akkor már jó - ez sokszor csak 1-2-3 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!