Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy ne legyen...

Mit tegyek, hogy ne legyen mindig kemény a resztelt májam?

Figyelt kérdés
Mindig a végén sózom csak meg,és 10 percig szoktam csak pirítani.De eddig sosem sikerült finomra elkészíteni:(
2011. febr. 22. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. mindig csirkemájból csinálom (végén sózva) és eszméletlen fincsi, puha lesz. Nyilván egy disznómáj sokkal keményebb. Pirítani én csak a végén szoktam, főként főzöm, párolom és a végén sütöm zsírjára, de akkor már teljesen puha.
2011. febr. 22. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Zsírban,magas hőfokon,gyorsan kell pirítani. Fűszerezni pedig csak,amikor készen van.

Ha főződ,akkor megkeményedik.

2011. febr. 22. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Esetleg annak lehet jelentősége, hogy teszek-e rá fedőt, vagy nem, vagy hogy vizet öntök-e alá?

2011. febr. 22. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Anyukám a resztelt májat még 10 percig sem pirítja, csak 2-3 percig átforgatja és kész. A csirkemájat persze tovább kell főzni.

2011. febr. 22. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én receptem szerint - amit még annó a neten találtam - azt írja, hogy öntsem fel egy kis vízzel és fedő alatt kb. 15 percig főzzem. Nos, én a víz helyett vörösbort használok, és azt is érzésre öntöm bele. Nekem sosem lesz kemény, se száraz. Onlós lesz és isteni finom.

És, sosem sózom meg utána se közben. Mindig isteni finom lesz. :]

2011. febr. 22. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne idöre süsd, hanemha beleszúrsz egy tüt és nem véres a kifolyó lé, akkor már jó - ez sokszor csak 1-2-3 perc.
2011. febr. 22. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!