Ha resztelt májat készítek, akkor kell a fazékra fedőt tenni?
Figyelt kérdés
Nem tudom ennek van-e jelentősége abban, hogy kemény lesz a máj.Mindent az előírásnak megfelelően csinálok,és mégis rágós.Csak a fedőben nem vagyok biztos:)2011. aug. 23. 09:09
1/3 anonim válasza:
Én szoktam rá fedőt tenni,de nem sokáig főzöm,mert megkeményedik.A főzés legvégén sózom,amikor már kész.Nekem mindig nagyon finom,omlós,puha a máj.
2/3 anonim válasza:
Sót ugye nem teszel bele? Ha főzés előtt kicsit tejben áztatod a májat puhább lesz. Mindig kell fedőt tenni pörköltnél is, attól párolódik, puhul. Ezen kívül én mindig úgy teszem fel, hogy először víz nélkül "megkérgesítem" kicsit a hagymás olajon, így a főzésnél már nem engedi, hogy belül megkeményedjen és nem szabad sokáig főzni a májat. Kiveszel egy darabot, bele vágsz késsel és ha már nem rózsaszín a közepe az már kész.
3/3 anonim válasza:
Amikor már majdnem készre pároltad a májat,tégy rá fedőt,és vedd le a tűzről!
Néhány perc alatt így is elkészül,és nem tudod túlfőzni!
Én így szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!