Karfiol köretnek?
... kikeresed a szemednek tetszo kepet ... raklikk ... es a mogotte felnyilo ablakban biztos ott lesz a recept is.
Nagyon jó, ha füszerezed (só, bors, kömény, majoranna vagy amit szeretsz hozzá), kevés olajjal összekevered és sütöpapírral bélelt tepsiben pirosra sütöd.
Szintén finom, ha tejföl és tojás keverékébvel elöntve, sütben elöször befedve sütöd, amíg megpuhul, és utána megpirítod.
Nekem most nagyon bejött, ezért mindehol reklámozom a karfiolpürét.
Elkészítése ugyanaz, mint a krumplipürlének (sós vízben megfőzni, összetörni, vagy krémesebb állagért összeturmixolni). A fűszerezés és egyéb kellékek már ízlés dolga, ha akarod úgy is csinálhatod, ahogy a krumplipürét szoktad, tejföllel, tejjel, vajjal, meg ami még ilyenkor szokásos. Én csak úgy natúr szoktam enni, mert a karfiol íze elég.
Nagyobb rózsákra szedve sós vízben megfőzöd a karfiolt és mint a szilvásgombócot beleforgatod pirított zsemlemorzsába.
(nem szabad túlfőzni, hogy szétessen!)
Ha meglocsolod tejföllel, teszel rá kis reszelt sajtot, akkor önálló ételként is kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!