Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy közepes fej karfiol két...

Egy közepes fej karfiol két főnek elég?

Figyelt kérdés

Kezdő háziasszony vagyok, ne nevessetek ki. :-)

Rántani szeretném.

2017. júl. 3. 08:21
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem elég. Gondolom, készítesz mellé köretet /sültkrumpli, rizs/, esetleg előtte leves. Úgy biztos elég lesz! Én még tartármártást készítenék hozzá. Nyami!
2017. júl. 3. 08:31
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Elégnek kell lennie. Szerintem még marad is.
2017. júl. 3. 08:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Köretet természetesen csinálok mellé, meg a tartáron is gondolkodtam, bár azt se csináltam még sosem. (Otthon senki nem szerette ezeket, de most, hogy különköltöztem, végre enyém a konyha. :-D )

2017. júl. 3. 08:59
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Egy közepes fej kb fél kiló, ha leszedjük a zöldet is. Az bőven elég 2 embernek.Én 2 percre forró vízbe teszem a rózsáira szedett karfiolt, majd hidegvízben lehűtöm, és ha leszáradt utána panírozom.

Nem mindenki csinálja így, de én nyugodtabb vagyok, hogy teljesen át fog sülni.

Érdemes hozzá tartármártást csinálni, mert nagyon finom vele, nem fogod megbánni.

2017. júl. 3. 09:08
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Bőven elég. A karfiolt amúgy nyersen is lehet enni (az előző válaszolónak).
2017. júl. 3. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, és nem is azt állítottam, hogy nem jó nyersen.

Jómagam is gyakran eszem kifejezetten nyersen zöldségeket, Zöldborsót, karalábét, káposztaféléket, céklát,sárgarépát, gombát... stb.Ma cukkinifőzeléket főztem, és jócskán ettem a lereszelt zsenge cukkiniből nyersen :)

Én csak azt akartam írni, hogy én így rántom ki a karfiolt, remélem nem baj ?

2017. júl. 3. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
És még a mondanivalómban is jeleztem, "hogy nem mindenki csinálja így ".Ízlés, szokás kérdése, semmi több...
2017. júl. 3. 12:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Embere válogatja, illetve hogy mi van még ebédre. Az egyik fogás egyik elemeként nekem egész kellemes lenne ennyi, bár én karfiolrajongó vagyok és meg tudnék enni sokkal többet. De a rántott azért tartalmasabb, olyan égető hiányérzetem nem lenne, mint fél kiló sült karfiol után.

De ha azzal kell jóllakni vagy kifejezetten nagyevő valaki (mondjuk én is annyit eszem ebédre, mint egy normális, sportos fogyózó egész nap), az megváltoztatja a dolgokat.

Nyersen amúgy poénos, csak nincs sok íze (viszont ropog), hőkezelve kapja meg azt, amiért odavagyok. Plusz nyersen keveset eszik belőle az ember, legalábbis én, de azt hiszem, ez általános.

2017. júl. 3. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha én lennék az egyik ember, nem biztos, hogy maradna a másiknak, mert imádom a kirántott karfiolt.De átlagos embereknek elég persze.
2017. júl. 3. 20:26
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Elég volt mindkettőnknek,jól laktunk. :-)

2017. júl. 5. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!