Ti leszoktatok vagni a husokrol a zsiros, csimbokos reszeket?
Anyukam mindig rajta hagyja a kocka ill. a szelet husokon ezeket a cafatokat.
Mar ott tartok, hogy nem szivesen eszek a foztjebol, mert minden falaton ott lifeg valami nyavaja. Szova tettem mar neki, de o akkor se szedi le, mert hogy az is penzbe kerul.
Hozza teszem mielott.......
Kulon elunk, es vendegsegbe szokott athivni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hááát ez nehéz kérdés, mert családon belül is megoszlanak az ízlések a zsírosságot illetően. A férjem imádja a bőrös, kicsit zsírosabb, szaftos húsokat, az ifjúság kifejezetten utálja.Én is a soványat szeretem, de nem a teljesen szárazat.
Elég nagy kompromisszum így főzni, de megoldom. Bármilyen húst készítek, van benne a párom kedvére való is, és a többieknek sem kell kipiszkálni a zsíros darabokat.
Többféle húst veszek, pl karajt és tarját is, így van kétféle.
Amikor hazaviszem a húst, átvizitálom, ami valóban soknak tűnő zsiradék, azt leszedem róla, akár sertés, akár csirke.Sajnos a bolti csirkecombokon bőven van, mert pl a tálcásat olyan ügyesen csomagolják, hogy valamennyi hájat szépen aláhajtják, és a felszínen csak a normálisnak vélt hús látszik.
Én a leszedett zsírt nem dobom ki, vagy akkor kisütöm, amikor éppen abból a húsból főzök, a pörcöt kiszedem szűrőlapáttal a zsírból, és tulajdonképpen a saját zsírját használom a főzéshez.
A másik, hogy az alkalmanként keletkezett zsiradékot összevágom (bőr is megy bele ), és beteszem a fagyasztóba.
Amikor 4-5 kis "kupac " összejött, kiengedve kisütöm, leszűröm, és van belőle főzéshez használható zsír.
Összegezve, ha az ember ismeri a családja és a barátai ízlését, mindenki kedvére valót lehet készíteni, csak egy kis figyelem-esetleg kevés plusz munka- szükséges hozzá.
Félreértés ne essék, nem ez a fő zsiradék forrásom, mert vajat és olajakat is használok, mihez éppen mi passzol a legjobban.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem szoktuk levágni a zsíros részeket! Mi azt szeretjük a legjobban! :)
Persze, az ilyen porcogós, csontos, kemény részeket azt levágjuk.
A sertés, marha, csirkehúsban a legjobb a zsíros rész.
A bőrös, hájas részeket is nagyon szeretjük.
A zsír adja meg az étel igazi ízét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!