Ti leszoktátok fagyasztani a maradék ételt?
Figyelt kérdés
Nem egy-két evőkanálnyira gondolok.Én ma például a fagyóból vettem ki,amit régebben lefagyasztottam és átmelegítettem a sütőben.3csirkecomb,kb 30 dkg sertéspörkölt és vagy 20 dkg csirkemáj.Készítettem hozzá törtkrumplit és ez az ebéd. Sajnálok ennyi kaját állandóan kidobni.2013. febr. 3. 12:36
1/8 anonim válasza:
Mi is lefagyasztjuk azt, ami megmarad. :)
2/8 anonim válasza:
Mi is mindig leszoktuk. Azért is nagyon hasznos, mert ha olyan van amit egyikünk nem szeret, csak előveszi é kész. :)
3/8 anonim válasza:
Nem dobok ki semmit, 1-2 adagos kaja "maradékokat" is lefagyasztok. Nem közvetlenül másnap -harmadnap, de pár héten belül hétköznap előkerül és megoldja a napi menügondot.Előfordul, hogy a párommal kétfélét eszünk, mindig megbeszéljük, hogy melyik kinek a kedvence:) aszerint osztjuk el.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megnyugodtam,hogy más is így van ezzel.Pénteken például nem tetszett a gyerekemnek amit főztem,igy választhatott a fagyoból.Spagettit kért! :)Én soha nem tudom kiszámolni mennyit főzzek,volt,hogy próbáltam kevesebbet,akkor tuti kevés volt,még kellett volna.Sokszor pedig megmarad,de hál Istennek a technikának,nem megy kárba!
2013. febr. 3. 13:03
5/8 anonim válasza:
Én az 1-2 evőkanálnyit is lefagyasztom. Pl. rizsmaradék jó a paradicsomlevesbe, nokedlimaradék a bablevesbe, egy adag lencsefőzelékből lehet jövő héten lencseleves...stb.Ha húsleves marad, akkor azt minden más étel felöntésére víz helyett. Nálunk szinte minden maradék hasznosítva van.Ha ötlet kell, kérdezz, hátha tudunk segíteni.
6/8 anonim válasza:
Mi ritkán, mert nagy a család, másnap általában elfogy a maradék is, vagy sokszor olyan étel lesz másnap, amihez fel lehet használni az előző napit. Ha nagyon sok marad, akkor szoktuk lefagyasztani. Ételt nem dobunk ki általában.
7/8 anonim válasza:
Ha megmarad, akkor én is lefagyasztom, de hétvégén direkt többet készítek mindenből, hogy eltehessem a fagyasztóba. Sokszor hétköznap nincsen időm a 2 kicsi miatt a konyhába lennem, olyankor meg is van oldva a napi kajánk.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.:)
2013. febr. 3. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!