Ti leszoktátok szedni a habot a húslevesről az elején? Miért kell leszedni, mikor a végén úgyis át kell szűrni az egészet?
le szoktam habozni . nekem úgy sokkal tisztább . nem forralom csak nagyon lassan főzöm ..
Leszürni pedig nem a habja miatt szoktuk amikor kész a leves hanem ,hogy szép tiszta legyen ,és ami darabos benne bors ,lemáló bör darabok stb ,ne legyen tálalva .
én a húsleveseket ,úgy tálalom ,hogy külön a zöldségeket ,külön a tésztát ,és a húst is .
Én is lehabozom, és le is szűröm!
Ha más nem, apró zöldség-darabkák óhatatlanul is úszkálni fognak benne, leszűrés nélkül!
Pár éve- szakács barátom tanácsára- nem habozom.
Szerinte a habbal egy csomó ízt is kidobunk a levesből.
Egy a "titok", amíg a hab nem fő bele, nem szabad belekeverni a levesbe. Ha már belefőtt, olyan barna fonadék formájában kiszűrhető.
Őszintén meg kell mondanom, különösebb különbséget nem tapasztaltam a habozott, és habozatlan leves között, de hallgatok Feri bátyámra, hiszen az Ő szakmája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!