Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a húslevesről...

Miért kell a húslevesről leszedni a habot az elején?

Figyelt kérdés

2013. júl. 19. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kell, sokan nem is szedik le, a lassú főzéskor elforr, illetve a végén a finomszűréskor úgyis fennmarad a nemkívánatos cucc. sok értékes fehérje van benne, de általában a háziasszonyok lehabozzák, mert így tanulták/tanultam eleinktől. szerintem esztétikai oka van, hogy a "csúnya" szürke habot legtöbben leszedjük.
2013. júl. 19. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :)
2013. júl. 19. 18:55
 3/5 yakumo18 válasza:

Én mindig leszűröm az első levet az úgynevezett "habosat" Nekem sokkal finomabb úgy a húslevesnek az íze.


Viccesen megjegyzem, anyukám mindig azt mondta hogy az a húsnak a "mérge" :)) Meg szerinte nem is tesz jót.

Nem tudom mi igaz ebből, s mi nem... :)

Szép Napot !

2013. júl. 19. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Valóban azért szedték/szedik le a habot, hogy ne legyen zavaros a leves. Viszont állítólag akkor sok ízanyagtól "szabadítod meg" a levest.
2013. júl. 19. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Csatlakozom a "nem habozókhoz".

Az érvekkel is egyetértek.

2013. júl. 21. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!