Miért kell a húslevesről leszedni a habot az elején?
Figyelt kérdés
2013. júl. 19. 18:40
1/5 anonim válasza:
Nem kell, sokan nem is szedik le, a lassú főzéskor elforr, illetve a végén a finomszűréskor úgyis fennmarad a nemkívánatos cucc. sok értékes fehérje van benne, de általában a háziasszonyok lehabozzák, mert így tanulták/tanultam eleinktől. szerintem esztétikai oka van, hogy a "csúnya" szürke habot legtöbben leszedjük.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :)
2013. júl. 19. 18:55
3/5 yakumo18 válasza:
Én mindig leszűröm az első levet az úgynevezett "habosat" Nekem sokkal finomabb úgy a húslevesnek az íze.
Viccesen megjegyzem, anyukám mindig azt mondta hogy az a húsnak a "mérge" :)) Meg szerinte nem is tesz jót.
Nem tudom mi igaz ebből, s mi nem... :)
Szép Napot !
4/5 anonim válasza:
Valóban azért szedték/szedik le a habot, hogy ne legyen zavaros a leves. Viszont állítólag akkor sok ízanyagtól "szabadítod meg" a levest.
5/5 doboszoli válasza:
Csatlakozom a "nem habozókhoz".
Az érvekkel is egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!