Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most akkor le kell önteni a...

Most akkor le kell önteni a húslevesről az első levet, vagy nem?

Figyelt kérdés
Most már tényleg összezavarodtam :) Mindenhol mást írnak.

2012. jan. 1. 12:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
NEM!
2012. jan. 1. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

én nem öntöm le, viszont leszedem a habját, csak azután zöldségelem be.

sok kiváló szakács állítja, hogy nem kellene a habot sem leszedni, de én már csak maradok a régi szokásomnál...:)

2012. jan. 1. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :). Legközelebb megpróbálom úgy, hogy nem öntöm le.
2012. jan. 1. 12:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak leszedem a habot, de nem is hallottam még, h le kellene önteni, íy kárbavész a sok ásványi anyag, nem?
2012. jan. 1. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 doboszoli ***** válasza:
100%
Nem öntöm le, nem habozom, ha megfőtt szűröm.
2012. jan. 1. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 bumbi02 ***** válasza:
100%
én csak habozom.. leönteni szerintem is hülyeség, mert ami addig kifőtt ízanyag a húsból, csontból az kárba is vész...
2012. jan. 1. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 doboszoli ***** válasza:
100%
Ha nagyon véresnek látom a húst, vagy nem veszem meg, vagy ha "ez van" akkor hideg vízben kiáztatom.
2012. jan. 2. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim válasza:
Én a húslevest le szoktam szűrni így ha van benne apró csontdarab azt ki tudom venni.
2012. jan. 2. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 mustafa33 ***** válasza:

Ha leöntöd, akkor mindegy hogy húsból főzöd vagy szójából, vagy hungarocelből, az íze ugyan az lesz.

A szokás a cigányoktól ered, a legtöbbje meg sem eszi a húslevest, mert abban van a "méreg" (a magától kimúlt állatok húsából).

2012. jan. 3. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim válasza:
100%
Én mielőtt felteszem főni, jól megmosom a húst, ha húsos csontból csinálom, akkor kicsit áztatom is a csontszilánkok miatt, aztán csak a habot szedem le mikor forr. 1.forrásnál miután lehaboztam, csak utána fűszerezem mert a habbal feljönnek a fűszerek és le is lapátolom egy úttal, így nem megy kárba semmi:) Szerintem aki leönti a levét annak nem olyan ízletes, de nem tudom én mindig így csináltam, anyukám így tanított :)
2012. jan. 4. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!