Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Életem első krémlevese túl...

Életem első krémlevese túl híg lett. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Plusz főzés közben jöttem rá, hogy nincs itthon majoranna. Boltok már bezártak, tudom valamivel helyettesíteni...?
2011. jan. 26. 20:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Én puszit lehelnék a homlokodra, hogy egyáltalán fáradtál vele és örömmel megenném!
2011. jan. 26. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A majorannát minden szívbaj nélkül kihagyhatod.

A levest habarással be tudod sűríteni, 1 ek lisztet elkeversz 1 ek tejfölben és belekevered a levesbe. Vagy megfőzöl 1-2 krumplit (szeleteld fel minél vékonyabbra, hogy hamar megfőjön), beleteszed a levesbe és újraturmixolod.

2011. jan. 26. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:

Első: köszi :) Íze nem rossz, de nem épp krém állagú... Majoranna helyett kapott fehérbort.


Második: most már ott tartok, hogy mennyire kell krémesnek lennie a krémlevesnek...? Tegnap porlevesből csináltam ilyet (póréhagyma), megtetszett, gondoltam megcsinálom "rendes" alapanyagokból is. Mondjuk az se volt krémesebb..

Szósz állagúnak kellene lennie? Teljesen folyékony.

Azon is gondolkodtam még, hogy addig melegítem, amíg lepárolog róla némi víz...


De azt a szabályt most megtanultam, hogy nem a főzés közepén kezdjük el olvasni a receptet, hanem előtte...

2011. jan. 26. 20:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha esetleg van étkezési keményítőd, azzal is sűrítheted.

Nem kell szószállagúnak lennie, annál jóval hígabb.

A lé elforralásával nem tanácsos sűríteni a leveseket, mert "nem marad íze"

-vendéglős-

2011. jan. 26. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen krémleves de reszelt sajtal is süritheted,mert elovad benne.Én csionáltam sajtkrémlevest és azt hittem h kevés lisztet tettem bele és közbe ahogy fokozatosan sajtoztam be egyre sürübb lett,szerintem a sajt illik majdnem minden krémlevesbe,de amugy tejföllel elkevert liszt,persze hzzáadva a levesböl hogy csomomentesre keverd és hökiegyenlités miatt is.
2011. jan. 26. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

:)

Kérdező, a tejfölös-lisztes módszer tényleg jó, a krumplisat is sokszor olvasom, de még nem próbáltam. Amúgy nem kell szószos sűrűségűnek lennie mindenáron, az íze ha jó, gazdag, akkor teljesen jó úgy, ahogy van. Ha az íze is "híg", akkor fűszerezz még, és lisztezz. Egyébként ne csinálj belőle gondot, legközelebb kicsit kevesebb vízzel kipróbálod.

Amúgy milyen krémleves?

Én fokhagymakrémt szoktam készíteni, meg brokkolit :)

2011. jan. 26. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Összefut a nyál a számban, olyan finomakat írtok! :D

A levesekkel úgy vagyok, hogy azért leves, mert lé.... izé, szóval lehet tök híg, lehet sűrűbb, fő a változatosság, a lényeg, hogy nagyon sűrű ne legyen, mert az már főzelék kategória. :-)

2011. jan. 26. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:

Póréhagyma. Íze jó, úgyhogy marad, ahogy van. Le is vettem a tűzről, köszi vendéglős :)


Még jó, hogy vendéglátóiparin diplomázok és kb annyi volt az ételkészítés, hogy egy szemeszter erejéig játszhattunk az ételekkel... Itt az eredménye :)

2011. jan. 26. 20:50
 9/16 A kérdező kommentje:

Ó bmeg... amíg itt irogattam, elfelejtettem, hogy nem kapcsoltam le alatta a tüzet... Most már krém... Kb fél liter vizet sikerül leforralnom róla.


Most megyek és állítok egy "Az év szakácsa" emlékművet magamnak... Hogyaza.

2011. jan. 26. 21:07
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
:D (Én a forró teámat szoktam a net miatt a konyhában felejteni. Ezért vagy, hogy ice tea lesz belőle :-))
2011. jan. 26. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!