Életem első krémlevese túl híg lett. Mit csináljak vele?
A majorannát minden szívbaj nélkül kihagyhatod.
A levest habarással be tudod sűríteni, 1 ek lisztet elkeversz 1 ek tejfölben és belekevered a levesbe. Vagy megfőzöl 1-2 krumplit (szeleteld fel minél vékonyabbra, hogy hamar megfőjön), beleteszed a levesbe és újraturmixolod.
Első: köszi :) Íze nem rossz, de nem épp krém állagú... Majoranna helyett kapott fehérbort.
Második: most már ott tartok, hogy mennyire kell krémesnek lennie a krémlevesnek...? Tegnap porlevesből csináltam ilyet (póréhagyma), megtetszett, gondoltam megcsinálom "rendes" alapanyagokból is. Mondjuk az se volt krémesebb..
Szósz állagúnak kellene lennie? Teljesen folyékony.
Azon is gondolkodtam még, hogy addig melegítem, amíg lepárolog róla némi víz...
De azt a szabályt most megtanultam, hogy nem a főzés közepén kezdjük el olvasni a receptet, hanem előtte...
Ha esetleg van étkezési keményítőd, azzal is sűrítheted.
Nem kell szószállagúnak lennie, annál jóval hígabb.
A lé elforralásával nem tanácsos sűríteni a leveseket, mert "nem marad íze"
-vendéglős-
:)
Kérdező, a tejfölös-lisztes módszer tényleg jó, a krumplisat is sokszor olvasom, de még nem próbáltam. Amúgy nem kell szószos sűrűségűnek lennie mindenáron, az íze ha jó, gazdag, akkor teljesen jó úgy, ahogy van. Ha az íze is "híg", akkor fűszerezz még, és lisztezz. Egyébként ne csinálj belőle gondot, legközelebb kicsit kevesebb vízzel kipróbálod.
Amúgy milyen krémleves?
Én fokhagymakrémt szoktam készíteni, meg brokkolit :)
Összefut a nyál a számban, olyan finomakat írtok! :D
A levesekkel úgy vagyok, hogy azért leves, mert lé.... izé, szóval lehet tök híg, lehet sűrűbb, fő a változatosság, a lényeg, hogy nagyon sűrű ne legyen, mert az már főzelék kategória. :-)
Póréhagyma. Íze jó, úgyhogy marad, ahogy van. Le is vettem a tűzről, köszi vendéglős :)
Még jó, hogy vendéglátóiparin diplomázok és kb annyi volt az ételkészítés, hogy egy szemeszter erejéig játszhattunk az ételekkel... Itt az eredménye :)
Ó bmeg... amíg itt irogattam, elfelejtettem, hogy nem kapcsoltam le alatta a tüzet... Most már krém... Kb fél liter vizet sikerül leforralnom róla.
Most megyek és állítok egy "Az év szakácsa" emlékművet magamnak... Hogyaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!