Ha holnap délután szeretnék húst készíteni, akkor mikor vegyem ki a fagyasztóból?
Ha masnap delutan akarok fozni valami hust a fagyasztobol, akkor elotte valo este, lefekves elott egy tanyerra teszem (ugy ahogy van, becsomagolva), es beteszem a rendes huto egyik polcara. Masnap kb del korul kiveszem a hutobol es kb 3 orakor tudom szeletelni stb. Vagy 3-kor veszem ki a hitobol es 5 korul kezdem a fozest.
Ez csak a husokra vonatkozik, de termeszetesen a husnal szamit az is, hogy milyen vastag a csomag. En ugy teszem be a husokat a fagyiba, ahogy fozni szeretnem majd: a porkoltnek valot felkockazva, stb. Igy konnyebb.
Zoldsegeket a fagyasztobol csak akkor veszem ki, amikor mar a labasba tennem (szinten felig feldolgozva fagyasztom le)
Arra viszont nagyon figyelj, hogy amit egyszer kiolvasztottal, azt nem szabad visszafagyasztani.
Azt olvastam,ha hűtőbe rakom onnantól 24 óra mire kienged.
Ezért akartam tudni,ha most lefekvés előtt kint hagyom,akkor 8-10 óra alatt nem romlik e meg.
Kérdésed nem felel meg a "szükséges és elégséges" feltételnek.
Azt, hogy mennyi idő alatt enged ki a fagy, befolyásolja, milyen mennyiségű és mekkora a csomag.
Ha kiveszed a "mély"-ből és a "normál" részébe teszed hűtődnek, nemhogy 8-10 ra alatt nem romlik mag, hanem 24 óra alatt sem.
A 8-10 órát nem a hűtőbe rakással értettem,hanem szobahőmérsékleten hagyva.
Mivel hamarabb szerettem volna megcsinálni,mint 24 óra,ezért nem raktam be este a hőtőbe.
Erre kérdeztem,hogy szobahősmérsékletre kirakva kb hány óráig szabad hagyni kint.
1-1,5 kg csirkemellről lenne szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!