Tegnap delutan vette ki a ferjem a fagyasztobol a pulykat, penteken este vettuk, es ma ertem oda hogy mromlott, nyugodtan?
Ferjem szerint romlott,ki kell dobni. Szerintem meg nem. Kicsit fura szaga van,de egyaltalan nem talalom budosnek. A pulykanak egyebkent is van egy jellegzetes szaga vagy nem???
Koszi
Hova vette ki tegnap? Kint volt? Akkor megromlott.
A hűtőbe rakta át a fagyasztóból? Akkor jó.
Hát ezt innen nem tudjuk megmondani, ha hűtőben volt, akkor azalatt elvileg nem romolhatott meg, de frissen is bele lehet futni romló húsba.
Én nem szoktam fura szagot érezni a pulykán, de a nyers húsnak azért eleve nincs jó illata. A Sparos csomagolt csirkemellek kifejezetten büdösek, pedig nem romlottak.
Azt kell átgondolni, hogy érdemes e kockáztatni. Csúnya mérgezést lehet kapni, ha romlott a hús. Én biztos nem merném megenni, ha gyanús.
Elvileg nem lehetett romlott. Való igaz, hogy van egy jellegzetes szaguk a szárnyasoknak főleg. Ha pedig vákumos volt, akkor kifejezetten kellemetlen kibontáskor a szaguk. Hidegvizes alapos leöblítéssel eltűnik a szag.
De, ha a férjed a fejébe vette, hogy romlott, - mint, ahogy a példa is mutatja- nem lehetett meggyőzni az ellenkezőjéről.
Ha a normál hűtőben volt tegnap délután óta, és nem a konyha asztalon, akkor az úgy tökéletes. Semmi baja, egy kicsit átmosod, és máris sütésre-főzésre kész!
Ha főzés közben mégis kétségeid támadnának, akkor az már eleve nem volt friss!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!