Ha már megsütöttem, mit csináljak vele? (többi lent)
Szóval, tegnap este sütöttem ilyen francos műkaját, (sose szoktam), csirkemell pácolva.Idáig oké.De párommal este kicsit, na jó, nagyon a lovak közé csaptunk pálinka terén, nem vacsiztunk.Most itt állok a megsütött csirkemellel, de mára kacsasültet terveztem.
Ha hűtőben marad hétfőig, azt még meg tudja enni a munkahelyen, vagy úgy ahogy van dobjam ki?Fagyasztani nem szoktam kész ételeket, meg ezt gondolom nem is lehet.
Bocs ha hülye a kérdés, 16 éve főzök, de most passz, hogy mit csináljak.
Én 2 dolog közül választanék:
- vagy ma nem sütnék újabbat, ha a tegnapi érintetlenül ott van
- simán lefagyasztanám, mert ezzel semmi gond nincs, inkább, mint állott ízű, bár nem romlott ételt csomagoljak a férjemnek.
Kidobni szentségtörésnek érezném az elkészített csirkemellet, amikor rengeteg ember és állat boldogan megenné.
Akármilyen jól is megy neked mostanság, ne pazarolj!
Elméletben a hűtőben js kibirja, de én sosem bíztam a főtt étel hűtőben tálalásában (na meg nekem nem is szabad ilyet ennem, mert hisztamin termelődik az ételben, arra pedig érzékeny vagyok). Én mindent fagyasztok. Nyers húst, főtt ételt, maradékot . :) egyedül annyi, hogy ha már kivetted a fagyasztoból, újra ne fagyaszd vissza.
De van olyan ismerősöm is, aki soha semmit nem fagyaszt. Képes 1 hetes hűtős húst és rizst megennj. Kicsit gyakrabban van hasmenése, de él 😃
Ui: ma libát egyetek, az hoz szerencsét (és pénz) :D ;)
Hálás vagyok minden válaszért, és köszönöm.
Szerintem az lesz, hogy mivel ugye nem olyan túl sok, ebédre esszük amit ma megfőzök, vacsira esszük ezt a műfrancot, a gyerekem ma az apjánál van, viszek át nekik.
Nem szeretek kaját kidobni, oké a pulink díjazza a hasonló finomságokat, de azért na!
Az a baj, hogy nem tudom milyen lenne fagyasztás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!