Lassan 3 orahoszaja fo a BAB es megmindig kemeny, mit csinaljak vele?
Figyelt kérdés
nagyon ugy tunik nem akar ennel puhabb maradni pedig igen kemeny es utaljuk ugy!2017. szept. 8. 17:47
1/7 anonim válasza:
Dobj bele egy teáskanál szódabikarbónát, és ha fél órán belül nem fő meg, akkor azt már dobd ki, mert 1 hét alatt se fog megfőni.
3/7 A kérdező kommentje:
jaj utolso de vices vagy egy egesznapot azott az a szar bab!!!
2017. szept. 8. 17:56
4/7 anonim válasza:
Észak-Magyarországon laksz? Ott például kemény a víz és nagyon nehezen fő a benne lévő oldott ásványi anyagoktól.
Egyébként egyes gyártók vannak olyan kedvesek, hogy a sok éves babot árulják a zacskóban. Én Észak-Magyarországon laktam, de érdekes módon a saját termesztésű szárazbabom mindig megpuhult 1 óra alatt.
5/7 anonim válasza:
sajnos, akkor kőkorszakit fogtál ki, már én is jártam így. A szódabikarbóna jó ötlet, talán segít, de nem biztos.
Lehet, hogy a héja már lemászik, de a bab még mindig kemény marad.
Ha nem akarod kidobni, esetleg botmixerrel járasd át, de hát ez csak a végső megoldás, mert az állaga teljesen más lesz, de azért ehető. (mint a kórházi, kímélő )
6/7 anonim válasza:
Megfő az, csak qrva sokára. Múltkor a tescoban vásároltat 6 óráig főztem. Most vettem a piacon egy nénikétől,az egy-kettőre készen lett.
7/7 anonim válasza:
Sárgaborsóval jártam ugyanígy tavaly. 3 óra főlés után is és kemény volt /2012-ben lapátolták a csomagolásba, tesco value volt/. A Paco a sparból mindig kiváló, 3/4 óra alatt megvagyok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!