Mit csináljak a fűszerpaprikával hogy ne menjen ki a színe?
Sötét hűvös helyen kell tárolni. Olyan zacskóban vagy üvegben ami nem engedi át a fényt.
A jó minőségű valódi fűszerpaprika 2-3 évig sem veszíti el a színét. Én a házi paprikát neylon zacskóban, fagyasztóban tartom. Egy évig semmi baja. Aztán úgyis jön az új.
Én magam termelem és készítem magunknak és a rokonságnak. Valóban a jól elkészített fűszerpaprika 2-3 évig is megőrzi a minőségét viszont színe folyamatosan fakul. Szezonális így ajánlott minden évben úítani a konyhaszekrényben hiába a körültekintő elkészítés és tárolás. (fűzött és tökéletesre érlelt termés mellett minimális maggal lehetséges de akkor pont az olaj kárára menne és nem színeze szépen)
A legjobb amit tehetsz hogy a még tartalékban levő fűszerpaprikát lekötözött celofános zacskóba beteszed a kamrába egy fedővel lefedett üres fazékba s ha kell utántölteni akkor is csak annyit amennyit a fűszertartó/csavaros üveg elbír. Tapasztalat hogy a frigó nem jó, se a hűtőszekrény. Rossz és semmilyen lesz az íze, illata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!