Hogyan ne menjen össze az egészben sült hús?
Figyelt kérdés
Egész sertéscombot akarok sütni zacskóban, mit tegyek, hogy süljön is át, de ne ugorjon össze a sütőben?2016. jan. 22. 08:42
1/6 anonim válasza:
Jó minöségü húst kell venni, ha a hús vizes, gyorsan hízlalt, akkor nem tehetsz semmit.
2/6 anonim válasza:
Valamennyi víz minden húsban van, ha azt kiengedi magából természetesen kisebb lesz.
Az egész combnál azt ajánlom, hogy , ha tudod konyhai cérnával kötözd át, mint a kötözött sonkát, jó szorosan . így egy formát is adsz neki.Felszeletés előtt eltávolítod a cérnát, kb 10 percet pihenteted a húst, majd szépen tudod szeletelni.
Én ezt rendszeresen így csinálom lapockából,(bár én egy duplaaljú inox lábasban sütöm, üvegfedővel, zsírban )így kevésbé szárad ki, mint a sütőben.
Persze a sütőzacskó az más kérdés, abban nem fog kiszáradni.
3/6 anonim válasza:
Az egészen nagy szakácsok ugy oldják meg, hgy joval nagyobb hust vesznek:-))
4/6 anonim válasza:
Hidd el, az egészen kicsik is kalkulálnak a sütés közbeni veszteséggel :=))
5/6 anonim válasza:
Igen,nem Tesco-s gagyi húst kell venni hanem hentestől,akkor nem ugrik össze.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, végül egy egész minimális méretcsökkenéssel nagyon szépen átsült a comb:) Nem kötöztem be, néhány vágással beirdaltam a tetejét, a recept amúgy is javasolta, hogy a fűszeres olaj jól átjárja. Egyébként sima közérti darab volt a húspultból, szerintem a sütőzacskóban fellépő nyomás nem engedte, hogy kijöjjön a leve, így úszta meg az összeugrást.
2016. jan. 24. 13:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!