Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsem a tökéletes...

Hogy készítsem a tökéletes mézes sült kacsát egészben? Vannak jó tippek? Ötletek, hogy ne főjön, hanem süljön?

Figyelt kérdés
Le kell önteni a zsírt, ami kienged? Irdalás? Vagy inkább ki kellene vágni a zsíros részeket? Előre is nagyon köszönöm!

#zsír #méz #sült #kacsa #irdalás #kacsát #süljön
2013. márc. 12. 08:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be kacsa vagy liba sütésnél .

A befüszerezett egész libát vagy kacsát ,grill rácsos tepsiben sütöm . A húst a grill rácsra teszem ,nem takarom le : A sütöt160C -ra állitom és beteszem : Ez a hőfok alacsonynak számit igy sütöm 3-4 órát ez alatt a hús lassan sül ,majd amikor a hús már megsült igy akkor nagyobb hőfokra teszem a sütöt és kb 30-40 percig sütöm igy . Ettöl kivül finom ropogos lesz belül pedig omlos sült és nem fött .

A zsirt ami pedig sülés közben lecsöpög idönként leöntöm róla : A nagyon vastag zsiros részeket levághatod és süsd ki töpörnyünek . A sütési idő amit írtam az kb 3,5 kg libára vagy kacsára jó . ha kisebb akkor persze ez az idő rövidebb lehet . Nem szoktam beirdalni ha egybe sütöm :

2013. márc. 12. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Én pecsekacsát szoktam sütni, nem nagyobb 3 kilósnál.a hátán és a mellén beirdalom, alaposan besózom, és egy kevés meleg kacsazsírban megforgatom egy tepsiben. lefúliázom és jó kb 3 órát sütóöm, kozben többször megforgatom. enged annyi saját levet, hogy víz nem kell alé. saját gőzében puhul. ha teljesen villapuha, akkor jön

a kreolra sütés, persze már fólia nélkül. mézet csak a legvégén kenek rá vékonyan,ez adja meg a ropogós piros bőrfelszínt.

2013. márc. 12. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!