Én simán fokhagymásan szoktam zsírban megsütni. a csontok közöt darabolom, besózom. zsírt melegítek serpenyőben, aminek jól záró fedele is van. átforgatom rajta a húsokat és fedő alatt hagyom kiengedni a levét. ekkor teszek rá több gerezd vékony lapokra vágott fokhagymát, pár szem borsot és borókabogyót, amitől isteni finom lesz, és fantasztikus színűre pirul.
amikor már a saját elvét kiadta, akkor mindig kis vízzel pótolom a teljes puhulásig. ( a csont már forog benne )
ekkor jön a fedő nélküli gyors pirítás.
a zsírja pecsenyezsírnak tökéletes finomság.
tavasztól szoktam különböző pácokkal is sütni grillen, de az most nem aktuális :)
2013. jan. 28. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Nálam az a különbség, hogy előző nap kiolvasztom, és még akkor este besózom. Így van ideje a sónak kellőképpen átjárnia a húst.
A többit már én is így csinálom mint az előző válaszoló.
2013. jan. 28. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Én sütőben csinálom sóval, borssal, fokhagymával, vöröshagymával, vízzel és sertészsírral. Alufólia alatt párolom, majd mikor már majdnem jó, leveszem a fóliát és elpárolom a maradék vizet alóla. Ha szép pirosra sült akkor jó. Egyszer megszoktam fordítani.
2013. jan. 28. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Só, bors, fokhagyma, mustár, egy kis olaj - ezekben pácolom egy tálban előző este. Persze előtte a csontok között feldarabolom, a tálat alufóliával befedem.
Én tepsiben sütöm, melyet lefóliázva teszek be a sütőbe. Kb. egy óra múlva leveszem a fóliát és vágok rá hagymakarikákat még.
Vagy még szóba jöhet a Kotányi sült oldalas fűszerkeverék.
2013. jan. 28. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Besózom mindkét oldalát, kevés zsíron mindkét oldalát megpirítom. Ezután vékonyra szeletelt fokhagymát teszek több részére és egy kevés tört köménymagot. Kevés vizet teszek alája és fólia alatt /sütőben, vagy gázon/ puhára párolom. Leveszem a fóliát, teszek hozzá még kedvem szerint zsírt és most pirosra sütöm. Nagyon finom sült hús zsírt nyersz így, ami önmagában is fenséges.
2013. jan. 28. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát ! :) Ment a zöld kéz !
2013. jan. 28. 12:53
7/9 anonim válasza:
Én még meg szoktam szórni Knorr Barbecue villámpáccal. Nagyon finom füstös ízt ad neki.
2013. jan. 28. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 mustafa33 válasza:
Csak kevés bort öntök alá és sütöm, mikor félig kész, megfordítom és megkenem: fokhagyma, méz, bor, só keverékel. Ha bőrös, azt kockásra vagdosom és azt az oldalt kenem be. Piros ropogósra sütöm. Cseh REMOSKA elektromos fedőjű serpenyőben sütöm, de lehet sütőben is. Ha nem akarózik saját kenceficét csinálni rá akkor Kotányi oldalas keveréket használok borral, de a saját jobb.
2013. jan. 28. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Jaj Mustafa!
Ki ne merd ide írni, hogy valamilyen ördögtől való fűszerkeveréket használsz, mert megköveznek érte !!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!