Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért tesznek az egészben...

Miért tesznek az egészben sült csirke lábára olyan fehér "zokni"-t? Mi a funkciója? Leginkabb amerikai filmekben látni.

Figyelt kérdés
2014. dec. 5. 14:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1. Eleve azzal sütik, hogy ott ne égjen szénné, mert ott a legvékonyabb a bőr, hús alig van rajta, ráadásul kiáll. Szóval ez egy hőálló anyag.

2. Azért van rajta, hogy ott fogja meg a vendég, így nem lesz maszatos az ujja. Mert amúgy "dobverőt" nem tudsz késsel és villával enni.

Egyedül a a combot illik kézzel enni, de jobb helyeken tesznek rá ilyen kis "zoknit", hogy meg tudd fogni.

(speciel én azt a részét is szeretem lerágni)

2014. dec. 5. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. dec. 5. 15:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

(egy apró kiegészítés, nem azzal sütik meg, legtöbbször egyszerű papír. A papír megbarnulna, és egyébként a csirkecomb vége se ég meg egyáltalán , ha nincs rajta papír. Egyformán sül.

A 2-es pont az oka, egyébként szakzsargonban inkább szakácssapkának hívják, arra hasonlít)

2014. dec. 5. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!