Csirkepörköltből lehet vmi gulyásfélét főzni?
"maradt pöri,de már nem kivánom,ez ugye nem marhahús h konkrtan gulyslevest lehessen belőle készíteni"
Ez marhapörköltből is durva merénylet, ha arra képes vagy, akkor csirkepaprikásból is megcsinálhatod...
ok. köszi megcsináltam. bár nem tudom miért kell kimásolni a szövegem. na de mindegy.. :) kifőtem külön zöldségeket,aztán összefőztem,plusz egy kis tészta.
a lényeg,h legyen egy jó kis forró leves,mert mifelénk már esik,nemsokára magyarba ér sztem a hó. pár nap.
a lényeg h a magyar emberek mindig legyenek mindig leleményesek. :) mert a szegények a semmiből is főznek vmit.. :)
Én is felhasználok mindenféle maradékot...
Legközelebb próbáld meg: leszeded a husit a csontról, pici zsíron/olajon átforgatod, hirtelen átsütöd.
Készítel valami mártást: fokhagymás-tejfölös, vagy sajtmártást, vagy pl. hamis-vadas-mártást (zöldség+húsleveskocka) esetleg egy lecsó-alapot, és az átsütött husit belerakod. Főtt rizs-főtt tészta köret hozzá.
A lefaragott csontok (valamennyi husi biztosan maradt rajtuk), egy közönséges zöldséges-tészta-levest még fel tudnak turbózni.
Jól csináltad, és igazad is van, szinte minden maradékot át lehet alakítani, nem is nagy erőfeszítés kell hozzá, csak egy kis fantázia.
Csak azok szólnak meg, akik mindent azonnal a kukába dobnak, mert olyan jól megy nekik.
Sok jó ötletet kaptál máskorra is.
Amúgy én is szoktam csirkeaprólékból gulyáslevest készíteni, ha másnak úgy tetszik- hamisgulyást:)
A gulyást nem kell szó szerint érteni, az elkészítési mód jellege a lényeg, na és persze az, hogy finom, akár csirkéből is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Jól esett! :)
amúgy kérdés kiírás után eszembe jutott összerakni a csirke és a gulyás szót,bár nem tudom miért volt az bennem megrögzödve h csak marhahúsból lehet ilyet.
Köszi a további ötleteket is.. :)
ha bab lett volna itthon,még azt is rakta volna hozzá.
Köszi 7-es. Hát igen,én se szeretek semmit kidobni,főleg nem kenyeret,inkább ami marad odaadom az állatoknak! Sokan meg dobkák ki a kukába.. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!