Hirtelen felindulásból vettem 2 dl medvehagyma-szószt, mihez kezdjek vele?
1-1 adag vajat, vajkrémet is kikeverhetsz egy kanálnyival, szendvicsre kenve finom lesz. Körözöttbe is teheted.
Tojáskrémet, hús,-és zöldségpástétomokat is ízesíthetsz bele.
A legjobb, legegyszerűbb pogácsa recept: 500 g liszt, 500 g margarin, 500 g túró (ha nem vagytok rá sokan, akkor a fele mindennek), 1 kiskanál só, és ízlés szerint a medvehagyma szósz. Jól összegyúrni, fél órát pihentetni hűtőben, aztán meggyúrod, kigyúrod, kiszaggatod és mehet is a sütőbe.
Ugyanígy bele lehet keverni pl. a sajtos rúd tésztájába. De mehet pizzára is, bármilyen kifőtt tésztára is, kenyérre, pirítósra, melegszendvicsbe. Grillezett húsokhoz, sajtokhoz, zöldségekhez is kiváló mártás. Krumplihoz bármilyen formában, akár püréhez, akár sültkrumplihoz.
Sőt, ha szereted a sós palacsintákat, akkor a paliba 1 kanál tejföl, 1 kanál medvehagyma, 1 kanál sajt, nagyon finom.
De a nosalty.hu rogyásig van medvehagymás és egyéb receptekkel, szóval ott is keresgélhetsz.
Medvehagymás bagett
A bagettet ujjnyi vastagon bevagdosom, ügyelek rá, hogy egyben maradjon.
5 dkg vajat elkeverek két evőkanál medvehagyma szósszal és 10 dkg reszelt sajttal.
Minden bevágásba kenek sajtos keveréket.
Forró sütőben addig sütöm amíg ropogós nem lesz és a sajt beleolvad a bagettbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!