Milyen saját magatok által kipróbált medvehagymás recepteket ismertek?
Nagyon szeretjük a medvehagymát, de lassan kifogyok az ötletekböl, pedig a kert tele van vele.
Ezért kérek töletek kipróbált recepteket, mert a receptes oldalakon nem tudom, mi az, ami tényleg jó - és ahhoz meg túl sok van, hogy mindet végigpróbáljam.
Mindenkinek elöre köszönöm!
Medve hagymás burgonya gombóc : leves betétnek
Vagy pedig teszínes mártássalfő fogásnak
Burgonya pürébe szoktam keverni ,frissen apróra vágva
Palacsainta tésztába ,és valamilyen húsos töltelékkel megtöltöm + tejszín mártás
zsemle gombocba
de pörkölt mellé nokedlibe keverve
pogácsának
körözöttbe sima hagyma helyett
rakott burgonyába : besamel mártásba keverem a friss apróra vágott medvehagymát és ezt teszem a réteg közé.
Amit én próbáltam:
pogácsa, pull apart bread (nem tudom mi a magyar neve), saláta és házi sajt. Levest még nem csináltam én azt tervezek a közeljövőben
"Medve hagymás burgonya gombóc"
Ezt hogy készíted? Föként az összetétele érdekel. Köszi! Meg a válaszodnak is örülök!
Köszi neked is. Ezt le tudnád írni:
pull apart bread
Medvehagymás burgonya gombóc.
Héjában megfőzök 3-4 közepes burgonyát amikor kihűlt burgonyanyomon átnyomom. A burgonyához apróra vágott medvehagymát ,és annyi lisztet keverek hozzá amivel szép rugalmas tésztát tudok gyúrni. só,és bors is kerül a tésztába. Egy tojást keverek még a tésztába.
Majd a kis golyókat formálok ,és levesbe bele főzöm.
Húslevesbe ,krémlevesekbe ,szoktam főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!