Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a gesztenyesütésnek?

Mi a titka a gesztenyesütésnek?

Figyelt kérdés

Akárhogy csinálom, mindig szinte az összesnek rajta marad az a hártya, nem a héja.

Beáztatom, bevagdosom, előmelegített sütőben sütöm, próbáltam már alacsonyabb és magasabb hőfokon is, hosszabb, rövidebb ideig is, de sose sikerül.

A héja szépen kinyílik, de az a hártya rajtamarad és nem is lehet leszedni.

Ti hogyan csináljátok???


2017. okt. 27. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
12%
Be kell előtte áztatni egy kis rumba. Arany vagy fekete színű rumot használj. Legalább egy fél órát áztasd, de nem árt neki ha kicsit többet ázik benne, két óránál többet azért ne áztasd. Utána ha kisütőd a rumba áztatott gesztenyét, szépen lejön majd a héja.
2017. okt. 27. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
A rumtól? Mert eddig is áztattam vízben, de az nem segített, sőt, ha nem áztatom be, akkor jobb, csak akkor meg életveszélyes bevagdosni.
2017. okt. 27. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
Igen, a rum alkohol tartalma miatt van.
2017. okt. 27. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor más alkohol is jó? Whiskey?
2017. okt. 27. 21:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi így csináljuk: A gesztenyék tetejét X-be bevágjuk, majd beáztatjuk vízbe. Egy éjszakát ázni hagyjuk. Másnap a tepsiben szétterítjük és elkezdjük sütni. Sütés közben megspricceljük a gesztenyék tetejét egy kis vízzel, majd vissza tesszük még sütni. Amikor kész van, kivesszük, konyharuhára borítjuk és mint egy batyut betakarjuk vele a gesztenyéket. Ebben a gőzben a gesztenyéknek az a vékony kis barna hártyájuk fel fog puhulni. A konyharuha batyut körbe üljük és mindenki magának pucolja a gesztenyéket. Ha kiveszünk a batyuból akkor mindig betakarjuk, hogy a gőz ne szálljon ki gyorsan. Így szépen letudjuk fejteni róla a hártyát is. Persze még így is van, hogy 1-2-gesztenyénél rajta marad.
2017. okt. 27. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
26%
Más alkohol is jó lehet szerintem, de csak olyan ami édes. A whiskey-el még nem próbáltam de szerintem csak olyan fajtája lehet jó ami édes, ami nem az szerintem megkeseríti. Esetleg jó lehet még a Jagermeister vagy a St. Hubertus is.
2017. okt. 27. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
5: Köszönöm! Legközelebb kipróbálom így.
2017. okt. 28. 21:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!