Hogy lenne érdemes Cordon Bleu-t csinálni?
Barátnőmet megszeretném lepni egy romantikus vacsorával. Mindketten szeretjük a cordon bleut, gondoltam, hogy akkor csinálok, de egy kicsit fel szeretném dobni. Annyi fix, hogy tartármártást csinálok hozzá. A cordon bleut milyen húsból érdemes csinálni? Milyen sonkát és sajtot tegyek bele? Sült krumpli vagy rizs illene hozzá? Milyen saláta illene hozzá, amit egyszerű elkészíteni? Milyen bor illene hozzá (valami édesre gondoltam)? Mivel lehetne feldobni, hogy ne "hagyományos" cordon bleu legyen?
Előre is Köszönöm a segítséget!
Eredetileg borjúhúsból készül, én csirkemellből szoktam. Borjúból nyilván különlegesebb.
Tartármártást én nem adnék hozzá, feleslegesnek tartom.
Sonkából ne valami pizza vagy gépsonkát vagy egyéb sonkának csúfolt valamit vegyél, hanem pl. Prosciutto-t, fekete erdei sonkát, vagy valami ilyesmit.
A sajt lehet valami erőteljesebb izű, pl. Ementáli, esetleg keverve füstölr sajttal.
A reszelt sajtot én apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával ízesítem.
Paradicsom salátával és burgonyapürével vagy sült burgonyával szeretem.
1. A cordon bleu hagyományosan a legjobb, feldobni nem kell és nem is érdemes, mert csak rontasz rajta.
2. Minden egyébben az elsö válaszolóval értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!