Csokikrémes pitét milyen tésztából érdemes csinálni, vajas, margarinos vagy zsírosból? Egyáltalán mi a különbség ezek között?
A margarint eleve nem ajánlott semmire sem használni a transzzsírsav-tartalma miatt.
Egészség szempontjából a vaj a legjobb, a zsír szintén tele van telített és többszörösen telített zsírsavakkal, így nem ajánlatos.
De mindjárt jönnek az igazi 90 éves háziasszonyok, hogy a sütemény csak igazi disznózsírral lesz finom (igaz, rohadtul undorító, ha egy sütinek zsíríze van), meg még hurkát kolbászt is szelj bele, aztán süsd ki 20 centi mély forró olajban :D
Na hülyeséget félretéve, ízre, állagra és egészségügyileg is vajjal a legjobb minden süti :)
Nem lesz túl kemény, rágós, nehezen szelhető a tészta??
Köszi a válaszod :D
Miért lenne kemény vagy hasonlók? :)
Régen nem is volt margarin, csak vaj és zsír. Otthon inkább a zsírt használták az olcsósága miatt, külföldön inkább a vajat, ahol megengedhették maguknak.
Rendben, akkor először mindenképp a vajjal fogom elkészíteni. :)
Az általam használt vajnak jellegzetes vajíze és szaga van. Ez nem baj?
Mit értesz jellemző vajíz alatt? :)
Van sózott és natúr vaj is, csak azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!