Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett szalonás a piskótám?

Miért lett szalonás a piskótám?

Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Mert elfelejtetted,hogy nem kell bele szaqlonna
2010. máj. 29. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1. kifelejtetted a sötőport/szódabikarbónát

2. nem keverted ki jól

3. kinyitottad a sütő ajtaját idő előtt

4. nem csináltál "tűpróbát" hogy átsült-e

Bármelyik oka lehet, hogy szalonnás lett. Ha egyik hibát sem vétetted, akkor lehet, hogy nem jó minőségű a liszted, vagy nem a megfelelő hőfokon sütötted.

2010. máj. 29. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

Piskótába nem kell sütőpor!

Ahány tojás,annyi evőkanál rétesliszt és cukor.

A tojásfehérjét keményre felverni,kanalanként beleadni a cukrot,szintén keményre felverni,majd alacsony fokozaton egyenként belekeverni a sárgákat. Ha mind benne van,1 percig újra magas fokozaton keverni. Majd kanalanként beleszitálni a lisztet,és kézi habverővel jól elkeverni.

A sütőt előmelegíteni, az alsó rácsra tenni a tésztát,és alacsony fokozaton addig sütni,míg a beleszúrt tű száraz nem lesz. A sütőajtaját egy hurkapálcával ki kell támasztani,hogy a keletkező gőz eltávozhasson. A sütő ajtaját negyedóráig nem szabad kinyitni.

Így soha nem lesz szalonnás a piskóta.

2010. máj. 29. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
30%
Én sima liszttel csinálom nem kell hozzá sütőpor!
2010. máj. 29. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
64%
Bocs, csak azért írok ide, hogy megtaláljam a piskóta receptet.
2010. máj. 29. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
73%

A tökéletes piskóta


Hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

6 púpozott evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só


Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.


Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

2010. máj. 31. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!