Miért ragad a piskótám teteje?
Mit csináljak, hogy ne ragadjon?
Ez leginkább a piskótatekercs készítésénél készít ki, mivel azt töltés előtt kellene összetekerni, de összeragad. Ha konyharuhába tekerem, akkor abba ragad bele, dobhatom ki. Pedig rendesen megsütöm, nem marad nyers. Próbáltam a tetejére lisztet, porcukrot szórni, de beszívja, és ragad tovább. Minden alkalommal. Mindegy, hogy tekercs készül, vagy torta.
Nekem a vizes piskóta receptje vált be, így nem ragad:
4 tojássárgájához adok 4 kanál langyos vizet, 8 evőkanál cukrot és 8 evőkanál lisztet, 1 cs. sütőport és a keményre vert tojásfehérjét keverem hozzá. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütöm. Próbáld ki!
Pl. attól is ragadhat, ha 4 tojáshoz 8 kanál cukrot raksz...
Nem cukrász vagyok, de párezer embert megetettem már piskótával, és még soha nem kanalaztam. Azzal rengeteg féle képpen lehet mérni, a deka, meg deka. Valószínűleg a sok cukor miatt ragad, de az elkészítés és a sütő is sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!