Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért nem lesz nagy a piskótám?...

Mért nem lesz nagy a piskótám? Hogy kell nagy piskótát sütni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

Ahány tojás, annyi evőkanál cukor és liszt + sütőpor.

Tehát mondjuk kemény habbá verek 6 tojásfehérjét, egyenként belekeverem a 6 sárgáját, majd a 6 kanál cukrot, végül óvatosan beleforgatom a 6 kanál lisztet (amiben egy fél csomag sütőport is elkeverek). Nekem így mindig tökéletes, magas, gyönyörű piskótám lesz.

2011. márc. 28. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Celestial ***** válasza:

Hűtött tojásból csináld, mert úgy könnyebb/gyorsabb felverni a habot. Ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt + 1 csomag sütőpor. Sokan öntenek a tojásokhoz egy kevés (kb. fél deci) hideg vizet is. Én keverőüstbe ütöm a tojásokat (szét lehet választani, de úgy macerásabb, a manapság forgalomban lévő gépek simán fel tudják verni egyben is), hozzáadom a cukrot és addig keverem, míg egy majdnem fehér, könnyű habot kapok, ami alig folyik. Ezután beleszitálom a lisztet és a sütőport úgy, hogy közben ne törjem össze a tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom. Mehet a sütőbe (légkeverésesnél elég a 150 fok), egy nagy tepsi piskótát kb. 50 percig sütök. Fél óráig ki sem nyitom a sütőt. Onnan tudom, ha kész, hogy a közepe is rugalmas (pékek mondják úgy, hogy "visszarúg" a tészta). Ha kicsit megnyomod a közepét, már nem lötyögős, akkor teljesen átsült.

Remélem neked is sikerül. :)

2011. márc. 28. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Bármilyen recpt jó.


PL: [link]


A lényeg az, hogy a piskótánál tényleg számít az, hogy nem nyithatod ki a sütő ajtaját sütés közben. Mikor kész van akkor is csak résnyire. Fokozatos lehülés kel neki, akkor lesz tökéletes.

Ha elektromos sütőd van akkor ne légkeveréses funkciót használj, hanem alsó-felsős sütést (mert különbe kiszáradhat).

Sok sikert!

:)

2011. márc. 28. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igen, nagyon fontos, hogy a sütőt az első 15-20 percben tilos kinyitni, mert attól összeesik a piskóta. A sütési idő függ a sütőtől is, én 180 fokon szoktam sütni kb. 30 percig egy nagy tepsi piskótát. De a te sütődben lehet hamarabb vagy később sül meg, ezt ki kell tapasztalni.
2011. márc. 28. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ami még fontos, hogy a tojás fehérjét is, és a tojás sárgáját a cukorral jól keverd ki. A fehérjét teljes keményre, a sárgáját is fehéredésig, habosra.

És amikor a fehérjét belekevered a tésztába óvatosan, de mégis határozottan dolgozd bele.


Üdv!


ui.: az előmelegített sütő fontos, és elvileg nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját sem, sütés közben :)

2011. márc. 28. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!