Olasz vajkremmel mit ronthatam el?
Figyelt kérdés
Életem első olasz vajkremét készítettem kudarcba fulladt.szirupot keszitettem recept szerint hőmérőt is hadznaltam.vajat is hozzáadtam ahogy írta a recept viszont az istenért nem allt ossze folyt tovabb vettem hutottem ahogy tanácsoltak utana turosodott összeesett.mit ronthattam el???nem lesz a kedvencem a készítése viszont sokal finomabb szerintem mint a svájci!#Olaszvajkrem
2017. okt. 14. 22:18
2/2 A kérdező kommentje:
200g cukrot kimérünk egy lábosba. Ráöntjük a vizet. Szirupot főzünk belőle, 120°C-ig melegítjük
Mikor már úgy látjuk, hogy szirupunk hamarosan jó lesz, felverjük a fehérjét. Először nagy fokozaton habosra keverjük, majd hozzáadunk 50g kr. cukrot, és így, magas fokozaton keményre verjük
A fehérjéhez lassan csurgassuk hozzá a szirupot. Ezt követően, magas fokozaton verjük a habot, körülbelül 10-15 percig, amíg az edényünk fala kellemesen langyosra nem hűl. Ilyenkor adjuk hozzá a sót.
Ezt követően lassú fokozatra állítjuk mixerünket, és lassan, kockánként adagoljuk hozzá szobahőmérsékletű vajunkat. Állítsuk vissza a mixert magas fokozatra, és így verjük tovább kb 10-15 percig
2017. okt. 16. 17:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!