Kakaspörkölt készítésénél a belsőségeket mikor rakjam bele? Őzlábgomba illene hozzá?
Féléves volt a kakas, most készítek belőle először ételt. :)
A májat gondolom a végén. A zúza? Szív? Herék?
Esetleg elő kell készíteni?
A zúzát, szívet már a többi hússal együtt, indításkor belerakhatod.
A máját és a herét majd csak a legvégén, amikor a többi hús megfőtt: fakanállal a lábas közepén told félre a húsokat, csinálj helyet a májnak, herének, pár perc múlva meg is fordíthatok mindkettőt. Ha a májat villával megszúrod és nem folyik a közepéből véres lé, akkor kész az egész! Fincsi lesz, jó étvágyat kívánok hozzá!
A kakaspörköltnek is van egy jellegzetes íze (ami nagyon finom), és az őzlábgombának is (az is finom). A kettőt ne főzd össze, mert elviszi az ízeket.
Szerintem is készítsd külön. Az őzláb jó pörköltnek is, de rántva is.
A kakasnak a lábaiból, szívből, zúzából, nyakából, farrészéből, szóval az aprólékból húslevest is készíthetsz.
Vagy lekéstem, és már készül? :)
junior :D :D
Ajándékba kaptuk, és a gombát is, amit Orly módon csinálok meg.
A farhát, melle nem fért bele a lábosba. Talán leves lesz belőle, a mellét meg s gombával együtt megcsinálom.
Most szaggatom a galuskát hozzá
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!