A csirkeszívet hogyan kell kirántani?
Többször olvasom itt a gyakorin, de még sosem kóstoltam.
Hogyan kell előkészíteni?
Csirkeszivet még nem hallottam, disznó- illetve marhaszivet igen.
Az elsö válaszolóval ellentétben igenis alkalmas a szív is rántani, mégha ö eddig nem is hallott erröl. Mielött "kinyilatkozik", elötte jobban tenné, ha kipróbálná!
Elökészíteni nem soakt kell, a vastag ereket kell eltávolítani meg az esetleges hártyát, mert úgy nem atpad meg a panír. A emgszokott módon liszt-tojás-prézlibe kell forgatni és forró olajban kisütni.
Igen,én konkrétan CSIRKEszivet nem hallottam, de a disznó illetve marha lényegileg nem másabb, szóval ezzel mellélöttél.
Viszont te vagy az, aki minden indoklás vagy megalapozottság nélkül kijelentesz valamit, ami nem igaz.
A csirkeszív nagyon apró.
Liba, kacsa, pulykaszívet inkább:
- egyik oldalán hosszában elvágod a közepéig, így szét tudod teríteni
- 2-3 db-ot beleraksz egy neylon zacsiba, azon keresztül jó kiklopfolni, így nem lesz tele szemed-szád-konyha mindenféle szétcsapódó véres lével
- utána sózod, panírozod... nagyon finom!
Egyébként ha valami nem alkalmas csakúgy rántani az a sertés, de főleg marha szív.
Iszonyú tömör, lassan puhuló hús, úgyhogy nagyon max több óra főzés után lehetne rántani, amikorra meg már kifőtt belőle minden íz, ezért sem szokás ezeket sem rántani soha.
Pörköltbe, levesekbe valóak.
"Egyébként ha valami nem alkalmas csakúgy rántani az a sertés, de főleg marha szív.
Iszonyú tömör, lassan puhuló hús, úgyhogy nagyon max több óra főzés után lehetne rántani, amikorra meg már kifőtt belőle minden íz, ezért sem szokás ezeket sem rántani soha.
"
Szerintem nem ártana, ha tudnál is fözni és nemcsak okoskodni!
A gyors sütés ugyanis NEM azonos a fözéssel.
Próbáltál már disznóhúst fözni?
Ugyanis az is több óra, mire megpuhul - ennek "ellenére" rántani lehet.
A (megfelelö, inmentes) marhahúst is lehet steaknek kisütni, de ha fözni akarod, akkor órákig tart, mire puha lesz.
Ugyanez érvényes a szívre is, ami tiszta izomszövet, ezért hirtelen sütve gyorsan megpuhul, fözve meg hosszú idöt vesz igénybe.
Szóval okosabb lenne, ha elöször megpróbálnád a dolgot, mielött hülyeségeket írsz!
A csirkeszívet a mérete miatt nagyon szaporátlan lenne előkészíteni, panírozni, de, ha van hozzá türelmed , nem lehetetlen vállalkozás.
Ha itt olvastál róla, az a 66 %-os válaszolóé lehetett, mert Ő már gyakran próbálta sikerrel, igaz nagyobb méretű szárnyasok szívét kirántani,amiről nem egyszer be is számolt.
A 75 %-os válaszolónak tökéletesen igaza van, a kirántás viszonylag gyors művelet, és bizony lehet vékonyra szelt sertés,-és marhaszívet is rántani.
Tényleg csak az tudja, aki már kipróbálta.
Ellenpélda,de igaz, hogy a máj egy lágyszövetű belsőrész (bármelyik állatét tekintve )mégis, ha pár perccel is túlsüti, főzi valaki, cipőtalp szerűre keményedhet.
A csirkeszíveket előkészíted, félbe vágod és ha van benne alvadt vér azt kiszeded belőle. Kicsit befűszerezheted ha akarod, vagy a lisztet fűszerezed. Majd rendesen bepanírozod, ahogyan a szelet húsokat kell. Liszt, tojás, zsemlemorzsa. Majd bő, olajban kisütöd. Nem kell neki sok idő. Aranybarna legyen rajta a panír. Konyhai papírtörlőre szedd ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Én így szoktam készíteni. Nagyon finom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!