Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen fajta halat ajánlanátok...

Milyen fajta halat ajánlanátok, amit jól lehet kirántani, nem túl drága és finom?

Figyelt kérdés

Eddig kettőt ettem már, a cápaharcsát, meg lazacot, utóbbi elég drága, előbbit meg már unom.

Olyat mondjatok kérlek, ami van filében, bár lehet mind van ilyenben, nem értek hozzá annyira, nem én főzném, csak enném.


2014. szept. 5. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
lazacot kirántani? na nee...filében nem tőkehal szokott lenni mirelit? azt lehet rántani bátran.
2014. szept. 5. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tonhal, hekk
2014. szept. 5. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 lazac isteni kirántva, csak marha drága

#2 tonhal az nem olyasmi, mint a pangasius cápaharcsa? mintha talán kóstoltam volna egyszer, de lehet rosszul rémlik.



Vmi különlegesre gondoltam igazából, csak nem tudom az árakat, meg, h milyen rántva pl. afrikai harcsa, busa, süllő. Ezek milyenek?

2014. szept. 5. 11:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1) a jó tonhal nagyon drága, az egyik legjobb halféle

2) a cápaharcsa/pangasius viszont ízetlen és szörnyű körülmények között tenyésztik, kár a pénzt arra pazarolni

3) nem, a lazac nem ISTENI rántva, azzal gyakorlatilag tönkreteszed. Nyersen, füstölve vagy grillezve (de úgy, hogy a közepe majdnem nyers maradjon) - így érdemes enni. Egy olajos/zsíros rántás nagyon tönkreteszi a lazacot.

2014. szept. 5. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Cápaharcsát semmiképp! A világ legszennyezettebb folyójában tenyésztik! Inkább egyél hazait!

A kárász, dévér nagyon finom rántva, és nagyon olcsó. Csak pár száz ft kg-ja. De ha ízleteset akarsz nagyon, akkor a csukát vagy süllőt ajánlom. Pontyot semmiképp, kivéve, ha szereted a zsíros halat.

2014. szept. 5. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Afrikai harcsa. Nem tudom mirelitbe van-e de a nagyobb áruházak halas részlegén biztos van.

Elég semleges íze van, sokféleképpen el lehet készíteni.

2014. szept. 5. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Én imádom a lazacot rántva, sztem csak ez számít.

Amiket írtatok, majd utánajárok, köszi.

2014. szept. 5. 16:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Nehogy már ne ismerje a tonhalat egy felnőtt ember
2014. szept. 6. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

"Én imádom a lazacot rántva, sztem csak ez számít."

Hát nyilván, csak tönkreteszed a halat, és magadat fosztod meg egy jobb élménytől. Más módon elkészítve sokkal jobb ízű és állagú...gyakorlatilag elpazarlod a lazacot arra, amire más halak (pl. harcsa, ponty, különböző tőkehalak, hekk, sügér stb) alkalmasabbak. Próbáld ki egyszer-kétszer jól elkészítve a lazacot, grillezve, klasszikusan kaporral és citrommal, és szerintem utána nem vágysz majd a rántott változatra.

2014. szept. 6. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!