Milyen fajta halat ajánlanátok, amit jól lehet kirántani, nem túl drága és finom?
Eddig kettőt ettem már, a cápaharcsát, meg lazacot, utóbbi elég drága, előbbit meg már unom.
Olyat mondjatok kérlek, ami van filében, bár lehet mind van ilyenben, nem értek hozzá annyira, nem én főzném, csak enném.
#1 lazac isteni kirántva, csak marha drága
#2 tonhal az nem olyasmi, mint a pangasius cápaharcsa? mintha talán kóstoltam volna egyszer, de lehet rosszul rémlik.
Vmi különlegesre gondoltam igazából, csak nem tudom az árakat, meg, h milyen rántva pl. afrikai harcsa, busa, süllő. Ezek milyenek?
1) a jó tonhal nagyon drága, az egyik legjobb halféle
2) a cápaharcsa/pangasius viszont ízetlen és szörnyű körülmények között tenyésztik, kár a pénzt arra pazarolni
3) nem, a lazac nem ISTENI rántva, azzal gyakorlatilag tönkreteszed. Nyersen, füstölve vagy grillezve (de úgy, hogy a közepe majdnem nyers maradjon) - így érdemes enni. Egy olajos/zsíros rántás nagyon tönkreteszi a lazacot.
Cápaharcsát semmiképp! A világ legszennyezettebb folyójában tenyésztik! Inkább egyél hazait!
A kárász, dévér nagyon finom rántva, és nagyon olcsó. Csak pár száz ft kg-ja. De ha ízleteset akarsz nagyon, akkor a csukát vagy süllőt ajánlom. Pontyot semmiképp, kivéve, ha szereted a zsíros halat.
Afrikai harcsa. Nem tudom mirelitbe van-e de a nagyobb áruházak halas részlegén biztos van.
Elég semleges íze van, sokféleképpen el lehet készíteni.
Én imádom a lazacot rántva, sztem csak ez számít.
Amiket írtatok, majd utánajárok, köszi.
"Én imádom a lazacot rántva, sztem csak ez számít."
Hát nyilván, csak tönkreteszed a halat, és magadat fosztod meg egy jobb élménytől. Más módon elkészítve sokkal jobb ízű és állagú...gyakorlatilag elpazarlod a lazacot arra, amire más halak (pl. harcsa, ponty, különböző tőkehalak, hekk, sügér stb) alkalmasabbak. Próbáld ki egyszer-kétszer jól elkészítve a lazacot, grillezve, klasszikusan kaporral és citrommal, és szerintem utána nem vágysz majd a rántott változatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!