Megéri kenyérsütő gépet venni? Mennyire finom az a fajta kenyér és nem túl drága így előállítani?
Szia!
Családomban moulinex automata kenyérsütőgépet használnak.Teljesen jól használható.használható. Izlés szerint lehet állítani pl a héj színét...:)A lényeg a pontos adagolás és a türelem.Szó szerint csak bele kell adagolni a hozzávalókat és kivenni a kenyeret.Minőségben jobb mint a bolti.(természetesen beállítás kérdése) A jó sűrű kovászos kenyérhez hasonló az állaga.A hozzávalókat csak nagy kiszerelésben érdemes megvásárolni.(már amiből sok kell...)
sokat kísérleteztem kenyérsütő gépekkel, 2 is van, egy kenwood meg egy panasonic
ezek elég jó gépek, mégse voltam igazán elégedett soha a kenyérrel, próbáltam mindent, recepteket, lisztkeverékeket, mindent
a végső megoldás az lett, hogy a gépben gyúrok, kelesztek, de a sütőben sütök, így lehet a legjobb eredményt elérni
tehát ha vállalod a gyúrást kézzel akkor nem kell gép se, ha kell recept szólj
Nemtudom mitől....De a moulinex kenyérsütő gép a legjobb!!
Volt Hauser, Eta Panasonic de ezek inkább téglát sütöttek...A moulinex ben elsőre tökéletes lett.
Mi is próbálkoztunk velük, de egyik sem az igazi. Saját tapasztalataim, két kenyérsütőgép, és sok sok próbálkozás után azt javaslom, a kenyérsütőgépre szánt pénzt fordítsd egy jó dagasztógép vásárlására. Én most Bosh MUM56-t használok, de a családban van 4-es sorozatú Bosh is, és az is tökéletesen működik. (Egyik ismerősünk a KitchenAid-ről szokott áradozni.) A kenyér pedig a sütőben sül. Csak annyiból macerásabb így, hogy a dagasztás után a tésztát át kell tenni a formába (én abban sütöm, de tepsiben is lehetne), és a sütésre kicsit oda kell figyelni. Az eredmény viszont kárpótolni fog.
Nem drága. A liszt kilója kb 150 Ft. Ha csinálsz kovászt az gyakorlatilag ingyen van, egy kevés liszt és némi idő kell hozzá. Víz, só, esetleg ízesítők (szezámmag). Ahogy számoltam, a legolcsóbb bolti kenyérhez képest is kb. harmadáron van, és ha valami különlegesre vágyunk, (pl kukoricakenyér szárított paradicsommal), akkor az kb ötöde a bolti árnak, a minőség pedig tökéletes, nincs ízfokozó, állagjavító, stb.
A dagasztógép nem volt olcsó, 65000 Ft, de nálunk ez a konyha egyik központja, és ezzel készül a család reggeli sütikészlete is. A kiegészítők közül a turmix van rendszeres használatban. Ha nem kell annyi kiegészítő, tudsz választani egyszerűbb típust is. Anyósomnak MUM 46-ot vettünk, és kenyérdagasztáshoz tökéletesen használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!