Hogyan süssem meg a halat, hogy ropogós legyen?
Nem tudom milyen halat fogyasztottál eddig, így nehéz választ adni. Azonban a legtöbb kapható fagyasztott hal, kiengedve, valamilyen módon panírozva, vagy pl sörtésztába mártva egy finom ropogós kérget kap, a hal pedig omlós ízes marad. Az ízt fűszerekkel is "bonyolíthatod", és a panírozás is többféle lehet.
Nagyon finom pl a borsos kukoricalisztbe mártott ropogósra sütött hal.
Ha ezeken a módokon sütöd, akkor konyhai papírtörlőre kell szedni, az felszívja a felesleges olajat.
Van, aki panírozott halat is tepsiben süti, állítólag teljesen jó módszer, de bevallom, hogy még nem próbáltam.
Ha nem bőrös a hal akkor nem lesz ropógos csak puha :)
Ha bőrös a bőrös felével kell elkezdeni pirítani serpenyőben majd átfordítod, hal típusától függően 5-10 perc egy oldal. Pl lazacfilét elég 3-4 percig egy oldalt.
Ha ilyen mirelit,fagyasztós halakat veszel az nem fog neked ropogós lenni hacsak nem panírozód be, vagy paprikás kukoricalisztbe sütöd ki de utóbbit is inkább hekkből (nem filés,bőrös) halból ajánlom, mert a sok víz miatt a többi hal szétesik.
Köszönöm szépen a tanácsokat! :)
Eddig csak fagyasztott halat vettem,de akkor kipróbálom,hogy halboltba veszem. Egyébként nem tudom milyen fagyasztott halak voltak,mert Anyu vette,én csak ettem,meg sütöttem,azt nem néztem milyen fèle.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!