Mennyi ideig fogyasztható az elkészített és lefagyasztott étel?
Sziasztok!
December végére várjuk második közös gyerkőcünket, és szeretném a családnak előre elkészíteni az ételt arra a pár napra amíg én kórházban vagyok a kicsivel.
Az a kérdésem hogy szerintetek milyen ételeket érdemes főznöm, mi az ami legjobban tűri a fagyasztást, és kb.mennyi ideig tarthatók fagyasztóban az ilyen ételek.
Előre is köszi!
A pontos eltarthatóságról nehéz nyilatkozni, attól függ, mi az. December elég közel van már, úgyhogy szerintem nem kell félni, hogy megromlik valami. Egyébként 3 hónapig minden eláll a mélyfagyasztóban (kb-18 fok), sok étel még sokkal tovább.
Amiket én fagyasztottam ilyen helyzetben:
- főzelékeket: spenót, zöldbab, finomfőzelék (ízlés kérdése), stb
- szelet húsokat bepanírozva, egyenként folpackban, egyébként kisütve is lehet
- tésztaszószokat, pl bolognai, csak a tésztát kell kifőzni, de még az is lefagyasztható
- pörköltet dobozban, kenyérrel is ehető
- leveseket: bableves, húsleves metélttel, zölságleves, stb
- palacsintatésztát folpackba göngyölve, piskótaszeleteket
Szóval a család ízlése szerint gyakorlatilag bármilyen készétel elrakható. Krumplit ne fagyassz le, mert kiolvasztva szétmállik és kellemetlen íze lesz, a főtt tojás pedig gumiállagú lesz. Én még szeletelt kenyeret is tartok itthon...
Csak győzd megfőzni a sok finomságot, mielőtt jön a baba! Jó egészséget, könnyű szülést!
Szinte minden megmarad egy jó darabig.Ah én a férfiakat ismerem nem olyan elveszettek ám,amikor egy nő éppen nincs itthon néhány napot.Én nyugodtan magára merem majd hagyni a Kedvesemet,amikor megyek szülni,mert azért egy spaggetit ő is meg tud főzni.Meg sajtot is tud rántani...(Mint minden férfi,csak szeretik kiszolgáltatni magukat.)
Saját tapasztalat,apám sem halt éhen a válás után:)
Amúgy tésztaszószok,a tésztát meg majd kifőzik.Töltött paparika,levesek,pöri.Én ezeket szoktam fagyasztani.
Nyugi!
szia!
én is fagyasztottam egy csomó kaját a férjemnek meg a kislányomnak mikor szülni mentem de semmit nem olvasztottak ki.azt mondta nem bíbelődött vele.csinált ő kajákat maguknak:)amiket szeretnek,és pizzát is rendeltek.de a fagyasztott étel jó volt szülés után pár napig.
könnyű szülést kívánok és sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!