Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináltok, ha a sütőben...

Mit csináltok, ha a sütőben az étel nem főtte el a levét?

Figyelt kérdés

Pl. a római tálat be sem áztatom, most 2 órája van benne (hús, gomba, 1/2 dl tejszín, hagyma). Pedig a római tál teteje helyett lyukacsos fedőt használok, amin át távozik is valami folyadék.

Nemcsak római tállal, mással is gyakran járok így, persze ált. saját kreálta receptek, ami épp itthon van és eszembe jut.

Alufóliát nem szeretem, mivel káros az egészségre (amikor még használtam, azzal egyébként mindig elfőtte a levét, mire elkészült az étel).

Ha leveszed a tetejét, megég a teteje.

Eddig ilyenkor leöntöttem. Vagy alacsony hőfokon továbbsütni? Vagy ellenkezőleg: erősebb hőfokra állítani fedővel?


2010. máj. 27. 13:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
az alufólia miért lenne káros az egészségre?
2010. máj. 27. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyi levet visszaszív magába az étel ha "pihen" egy kicsit!Ha nagyon sok van rajta öntsd le róla és készíts mártást vagy pecsenyelevet belőle!
2010. máj. 27. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem tudok kapásból linket, de azt hiszem, itt is olvastam róla. Ismereteim szerint:

Leginkább gyümölcsöt belecsomagolni nem javasolt, ami a savakat kioldja, mivel a fém és a gyümölcs kémiailag kapcsolatba lépnek. Sütésnél ennyire nem káros, de más ételekkel is kapcsolatba lép.

2010. máj. 27. 13:48
 4/11 A kérdező kommentje:
2.nak köszönöm az ötletet!
2010. máj. 27. 13:48
 5/11 anonim ***** válasza:
A mostani húsoknak nagyobb a víztartalma, ezt vettem észre. "Olcsó húsnak híg a leve"? De mitől lehet ez?
2010. máj. 27. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez igaz,hogy telenyomják vizzel a húst és tengeteg levet ereszt!Hentesnél ha veszed ott talán még nem csinálnak ilyet,de multiban már igen..,tapasztalat:/
2010. máj. 27. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudja mivel etetik szegény vágóállatokat?!:(
2010. máj. 27. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
attól, hogy felvizezik (injekciós tűvel benyomják), így többet mutat a mérleg...és mire hazaérsz vele a zacskó/doboz alján folyik a véres víz...
2010. máj. 27. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Ez érdekes... Remélem, "csak" vizet nyomnak bele, és kihagyják az egyéb adalékanyagokat?!

Nem frissen vett húst használok, hanem nagyobb mennyiségben veszem ott, ahol akciós (hentesnél nem jellemző az akció, és nem is tudok a környéken, vidéken), és otthon adagonként a mélyhűtőbe csomagolom, és valóban, amire (kocsival)hazaérek, ott a húslé. Belekerül a mélyhűtőbe, és felhasználás előtti este hagyom felengedni - még ezek után is olyan sok víz marad benne???

2010. máj. 27. 16:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Az állatokat tápszerrel etetik,és ettől vizesek a húsok. Ha háznál hízlalt sertést veszel,abban nincs víz. Épp ezért esik szét a tápos csirkék húsa is. Nem hiszem,hogy a tőkehúsba tudnának injekciózni annyi folyadékot,hogy az emelje a súlyát.
2010. máj. 27. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!