Mit csináltok, ha a sütőben az étel nem főtte el a levét?
Pl. a római tálat be sem áztatom, most 2 órája van benne (hús, gomba, 1/2 dl tejszín, hagyma). Pedig a római tál teteje helyett lyukacsos fedőt használok, amin át távozik is valami folyadék.
Nemcsak római tállal, mással is gyakran járok így, persze ált. saját kreálta receptek, ami épp itthon van és eszembe jut.
Alufóliát nem szeretem, mivel káros az egészségre (amikor még használtam, azzal egyébként mindig elfőtte a levét, mire elkészült az étel).
Ha leveszed a tetejét, megég a teteje.
Eddig ilyenkor leöntöttem. Vagy alacsony hőfokon továbbsütni? Vagy ellenkezőleg: erősebb hőfokra állítani fedővel?
Nem tudok kapásból linket, de azt hiszem, itt is olvastam róla. Ismereteim szerint:
Leginkább gyümölcsöt belecsomagolni nem javasolt, ami a savakat kioldja, mivel a fém és a gyümölcs kémiailag kapcsolatba lépnek. Sütésnél ennyire nem káros, de más ételekkel is kapcsolatba lép.
Ez érdekes... Remélem, "csak" vizet nyomnak bele, és kihagyják az egyéb adalékanyagokat?!
Nem frissen vett húst használok, hanem nagyobb mennyiségben veszem ott, ahol akciós (hentesnél nem jellemző az akció, és nem is tudok a környéken, vidéken), és otthon adagonként a mélyhűtőbe csomagolom, és valóban, amire (kocsival)hazaérek, ott a húslé. Belekerül a mélyhűtőbe, és felhasználás előtti este hagyom felengedni - még ezek után is olyan sok víz marad benne???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!