Milyen könnyű tortakrémek vannak? Külső csokiöntetet, hogyan kell készíteni?
Könnyű, kevésbé émelyítő tortakrémet keresek.
A túl habos nem jó. Csokis legyen.
Egy kislánynak sütök tortát szülinapjára és ehhez kérnék segítséget. :) A tortalap tésztája már ok az meg van :)
A külső csokiöntetből is valami keményebb kellene. Azért viszonylag könnyű legyen felvinni. Ha kell, akkor lehet lágyabb kompromisszum kész vagyok. :)
38F Kemény menet lesz :) Sosem csináltam még :)
Szia! Cukrász vagyok, és ami az én személyes kedvencem, az a csoki ganache-ból felvert krém.
1:1 arányban szükséged lesz állati tejszínre és étcsokoládéra. Felmelegíted a tejszínt. Leveszed a tűzről és felolvasztod benne a csokoládét. Ezután egyenletesen simára kikevered és jó 8 fokosra (minimum) lehűtöd. Aztán az egyharmad részét félreteszed, ezzel kívülről be tudod vonni a tortát. Ezt mi egy rácson szoktuk csinálni és csak ráöntjük, hogy bevonja az egész tortát. A tölteni való krémhez pedig közepes fokozaton a ganache másik felét kihabosítod :)
Ami fontos, hogy állati tejszínt használj, minimum 30%-ost, illetve az 1:1 arány nem elkerülhető. Ez a krém nem lesz túl habos, viszont tartalmas és nagyon csokis. Sok sikert! :)
Főzött csokikrém tortába
Hozzávalók
4 db tojás
2 evőkanál holland kakaópor
20 dkg kristálycukor
20 dkg 70 %-os étcsokoládé
25 dkg vaj
1.) A tojásokat, az átszitált kakaóport, és a kristálycukrot egy fém keverőtálba tesszük, és hidegen csomómentesre keverjük.
2.) Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és melegíteni kezdjük. közben a csokit darabokra törjük.
3.) Ha elég meleg a víz, ráhelyezzük a keverőtálat és kislángon folyamatosan kevergetve melegíteni kezdjük a tojásos keveréket (FONTOS! a folyamatos kevergetés, mert egy pillanat alatt édes tojásrántotta lesz belőle). Addig kell a gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
4.) Amikor elérte a kívánt sűrűséget hozzáadjuk a csokit és 2-3 percig tovább kevergetjük a gőz fölött, majd félrerakjuk hűlni. FONTOS, hogy teljesen kihűljön a krém és egyforma hőmérsékletű legyen a vajjal!
5.) Végül habosra keverjük a vajat és kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet.
Ez a mennyiség egy 26 cm-es tortához elég.
Tálalás előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni.
Köszi, sikerült :)
Sokat tanultam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!