Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen könnyű tortakrémek...

Milyen könnyű tortakrémek vannak? Külső csokiöntetet, hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés

Könnyű, kevésbé émelyítő tortakrémet keresek.

A túl habos nem jó. Csokis legyen.

Egy kislánynak sütök tortát szülinapjára és ehhez kérnék segítséget. :) A tortalap tésztája már ok az meg van :)

A külső csokiöntetből is valami keményebb kellene. Azért viszonylag könnyű legyen felvinni. Ha kell, akkor lehet lágyabb kompromisszum kész vagyok. :)


38F Kemény menet lesz :) Sosem csináltam még :)



2017. szept. 17. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:
95%

Szia! Cukrász vagyok, és ami az én személyes kedvencem, az a csoki ganache-ból felvert krém.


1:1 arányban szükséged lesz állati tejszínre és étcsokoládéra. Felmelegíted a tejszínt. Leveszed a tűzről és felolvasztod benne a csokoládét. Ezután egyenletesen simára kikevered és jó 8 fokosra (minimum) lehűtöd. Aztán az egyharmad részét félreteszed, ezzel kívülről be tudod vonni a tortát. Ezt mi egy rácson szoktuk csinálni és csak ráöntjük, hogy bevonja az egész tortát. A tölteni való krémhez pedig közepes fokozaton a ganache másik felét kihabosítod :)

Ami fontos, hogy állati tejszínt használj, minimum 30%-ost, illetve az 1:1 arány nem elkerülhető. Ez a krém nem lesz túl habos, viszont tartalmas és nagyon csokis. Sok sikert! :)

2017. szept. 17. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Főzött csokikrém tortába


Hozzávalók


4 db tojás

2 evőkanál holland kakaópor

20 dkg kristálycukor

20 dkg 70 %-os étcsokoládé

25 dkg vaj


1.) A tojásokat, az átszitált kakaóport, és a kristálycukrot egy fém keverőtálba tesszük, és hidegen csomómentesre keverjük.

2.) Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és melegíteni kezdjük. közben a csokit darabokra törjük.

3.) Ha elég meleg a víz, ráhelyezzük a keverőtálat és kislángon folyamatosan kevergetve melegíteni kezdjük a tojásos keveréket (FONTOS! a folyamatos kevergetés, mert egy pillanat alatt édes tojásrántotta lesz belőle). Addig kell a gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.

4.) Amikor elérte a kívánt sűrűséget hozzáadjuk a csokit és 2-3 percig tovább kevergetjük a gőz fölött, majd félrerakjuk hűlni. FONTOS, hogy teljesen kihűljön a krém és egyforma hőmérsékletű legyen a vajjal!

5.) Végül habosra keverjük a vajat és kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet.

Ez a mennyiség egy 26 cm-es tortához elég.

Tálalás előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni.

2017. szept. 17. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi, sikerült :)

Sokat tanultam :)

2017. szept. 22. 08:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!