Adnátok nagyon könnyen elkészíthető vacsora tippeket? Meglepném a családot :D
A fentiek, plusz: csirkemellet felkockázol, kevés olajon vöröshagymát piritasz... bele a husi ezt fehérre pirítod, amikor kezdi kiereszteni a levét, fedőt rá, addig sütöd, amíg a leve elfő.
Ezt az alapot szinte bárhogy füszerezheted, tehetsz hozzá friss zöldségeket vagy akár gyümölcsöt is. Figyelj arra, hogy sose főjön el teljesen a víz alóla. Kevés vizzel és tejszinnel szószos husi is lehet belőle.
Köretnek rizs vagy a szószoshoz tészta.
Még egyszerűbb, ha egy gazdag levest főzöl, husi, zöldségek, tészta, izesited ha minden puha kész is :)
Sonkas kukoricas tejszines teszta + vanilias puding eperrel
Halrudacska rizzsel, majonezzel + fagyi
Hotdog, nutellas gofri
Sajtleves (akar porbol) fokhagymas piritossal, tojasos lecso
Vagy dobj be mindenkinek egy pizzat a sutobe.
Szerintem egy Gyors hacsapuri mindenkinek ízlik és nagyon könnyű elkészíteni.
Hozzávalók: 2.5 dl-es csészével mérve
1 csésze tej
1 csésze finomliszt
1 db tojás
1 csapott teáskanál só
25 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
2 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
A tejet, lisztet, tojást, sót egy botmixerrel simára kevered , egy fakanállal belekevered a túrót és a reszelt sajtot
Egy jó nagy tapadás mentes serpenyőben (28 cm-es teflon) felforrósítod a vajat, vagy olajat, fontos hogy forró legyen.
Beleöntöd az elkészített tésztát. Egy percig nagylángon pirítod, majd lefedve takarékon addig sütöd, amíg az alja szép piros nem lesz. Két falapát segítségével fordítsd meg és mostmár fedő nélkül nagy lángon süsd pirosra a másik oldalát is. Hagyd kicsit hűlni. Langyosan vagy szobahőmérsékleten vágd cikkekre.
Én lilahagymával, vagy salátával tálalom.
palacsinta, pizza, lángos,tojásrántotta, bundáskenyér, melegszendvics, nemtom:D
Amúgy én se vagyok nagy főzős, amúgy egyszer láttam egy 15 perces lángosnak a receptjét, de nem írta, hogy hány főre; a palacsinta meg időigényes, amíg az összeset kisütöd, valamint folyamatosan javítgatni kell a nagy tálban álló még folyós tésztának az állagán, tehát számítsál rá, hogy az első, vagy az első két példány még nem lesz tökéletes, azok ilyen prototípusok. A bundáskenyér pedig ne legyen elsózva, se a tojásrántotta. Ja amúgy én kb sose főzök. Ja és a palacsinták kisütése eltarthat 3-4-5 órán keresztül is, attól függ, mekkora az adag; egyébként ahogy adogatsz hozzá liszteket, tejet, lehet, hogy mégtöbb lesz a tészta jóval, mint számítottad, szóval akár 4-5 órát is lehet állni fölötte, és mindkét oldalát külön kell sütni. A melegszendvicset én úgy szeretem, hogy van egy vajas alapja, arra rá sajt, meg paprikás szalámi v kolbász, és még tejföl rá. Amúgy én tényleg nem értek a főzéshez, csak leírtam, amik eszembe jutottak; meg amúgy most eszembe jutott a tükörtojás, meg az a cucc, amikor ilyen hosszú rúd sülthúst, vagy fasítot csinálnak, és kolbász/ tojáskarika van a közepén. Meg van még valami kaja, lehet, hogy az az a curmple vagy crumple vagy mi, ami szintén ilyen hosszú rúd, abba anya asszem rakott pl ilyen pirított kenyérkockákat, amúgy nem tudom, mi a pontos neve. Az valami tejfölös-hagymás szósszal volt leöntve; Esetleg süthetsz házikészítésű hamburgert egészséges alapanyagokból:) Vagy nemtom, mennyire szeretitek az ilyesmit, de az mondjuk desszert is, azzal az a baj, hogy be kell áldozni hozzá egy kalácsot, bár amúgy úgyis finom lesz, a máglyarakás nevű kaja. Vagy amúgy ilyen lekváros szalagosfánk. És akkor kicsi porcukor rá aztán lekvárt mindenki magának rak ízlése szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!