Könnyű kalácsot sütni?
Aha.Még nekem is sikerült.Azt nem mondom,h tökéletes lett,de azért egész jó.
Ezt már kétszer megcsináltam:
Húsvéti kalácskoszorú
150g vegyes aszalt gyümölcs
80g margarin
200ml tej
1kocka(42g)élesztő
500g liszt + a formázáshoz
60g cukor
1csipet só
2db tojás +1sárgája
3ek habtejszín
porcukor a szóráshoz
1.Az aszalt gyümit apróra kockázzuk.A vajat megolvasztjuk.Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk,majd felfuttajuk.A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval,hozzáadjuk a folyékony vajat,a tojásokat,az azalt gyümit és az élesztős tejet,majd roborgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk.Meleg helye letakarva kb 45 percig kelesztjük.
2.A tésztát 2 adagra osztjuk és lisztezett kézzel 60cm-s rudat készítünk belőle lisztezett felületen.A rudakat összesodorjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és koszorúvá formáljuk.Megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.A sütőbl kivéve hűlni hagyjuk,megszórjuk porcukorral és a közepébe színes tojásokat tehetünk.
A tej csak langyos legyen és tegyél bele egy pici cukrot.Meg lekell fedni.És figyelj rá,mert van,h nagyon hamar felfut az élesztő.
Kezdetnek javaslom a Hokkaido tejeskalácsot kipróbálni (google). Egyszerű, nagyszerű recept, finom, foszlós és nagy sikerélményt ad.
A kalácssütés egyszerű, ha jó a recept, ki van dagasztva a tészta rendesen és jó a sütő is.
Ha az eleszto futattatasat meg a kelesztest nem rontod el (pl ha megfazik a tesztad), akkor nem igazan van rajta mit elrontani.
13 evesen is meg tudtam sutni, zseni nem vagyok... menni fog, ha nem eloszor latsz eletedben kelt tesztat
Rendszeresen sütök. Szoktam keleszteni és dagasztani is.
Nagyon szépen köszönöm a tippeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!