Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Könnyű kalácsot sütni?

Könnyű kalácsot sütni?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Jöhetnek receptek is. 😉
2017. márc. 11. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Aha.Még nekem is sikerült.Azt nem mondom,h tökéletes lett,de azért egész jó.

Ezt már kétszer megcsináltam:

Húsvéti kalácskoszorú

150g vegyes aszalt gyümölcs

80g margarin

200ml tej

1kocka(42g)élesztő

500g liszt + a formázáshoz

60g cukor

1csipet só

2db tojás +1sárgája

3ek habtejszín

porcukor a szóráshoz

1.Az aszalt gyümit apróra kockázzuk.A vajat megolvasztjuk.Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk,majd felfuttajuk.A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval,hozzáadjuk a folyékony vajat,a tojásokat,az azalt gyümit és az élesztős tejet,majd roborgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk.Meleg helye letakarva kb 45 percig kelesztjük.

2.A tésztát 2 adagra osztjuk és lisztezett kézzel 60cm-s rudat készítünk belőle lisztezett felületen.A rudakat összesodorjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és koszorúvá formáljuk.Megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.A sütőbl kivéve hűlni hagyjuk,megszórjuk porcukorral és a közepébe színes tojásokat tehetünk.

A tej csak langyos legyen és tegyél bele egy pici cukrot.Meg lekell fedni.És figyelj rá,mert van,h nagyon hamar felfut az élesztő.

2017. márc. 12. 11:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Kezdetnek javaslom a Hokkaido tejeskalácsot kipróbálni (google). Egyszerű, nagyszerű recept, finom, foszlós és nagy sikerélményt ad.

A kalácssütés egyszerű, ha jó a recept, ki van dagasztva a tészta rendesen és jó a sütő is.

2017. márc. 12. 13:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha az eleszto futattatasat meg a kelesztest nem rontod el (pl ha megfazik a tesztad), akkor nem igazan van rajta mit elrontani.

13 evesen is meg tudtam sutni, zseni nem vagyok... menni fog, ha nem eloszor latsz eletedben kelt tesztat

2017. márc. 12. 15:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Rendszeresen sütök. Szoktam keleszteni és dagasztani is.

Nagyon szépen köszönöm a tippeket! :)

2017. márc. 12. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!