Hogy kell elkészíteni a zöldborsólevest?
Figyelt kérdés
Ha olajon lepirítottam a zöldségeket és rakok bele lisztet meg pirospaprikát majd felengedem vízzel, ízesítem és ha már félpuha akkor rakom bele a zöldborsót és készre főzöm így mondták így jo?2017. szept. 6. 20:43
11/14 anonim válasza:
Igen, párolva 10 perc elég is neki, a szép színe pedig egy késhegynyi szódabikarbónától megmarad, amit a párolás során
tehetünk bele.
10 perc alatt -hangsúlyozom párolva és nem hosszú lében főzve- a zöldségek is megpuhulnak, a borsó sem keményedik vissza, addig, míg befejezzük a levest és esetleg belefűzünk csipetkét, stb.
12/14 anonim válasza:
Dehogy keményedik a fagyasztott zöldborsó.:-) Abban igazad van, hogy nem főzni kell, hanem párolni a saját levében, vagy nagyon kevés vizet aláöntve, ha nem elég (én is így csinálom, frissel is), staubolás és vízzel felengedés után már csak egyet rottyan és kész van.
13/14 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy zsíron megpárolom a zöldségeket, aztán felöntöm vízzel, utána rakom bele a zöldborsót (általában mirelitet szoktam használni). Hagyom, hogy kicsit összefőjenek, aztán berántom a levest (zsírt olvasztok, bele a liszt és pirospaprika), és mehet a levesbe. Aztán még szoktam bele tenni borsot, sót, természetesen. Ha már látom, hogy nemsokára kész lesz, rakok bele csipetkét.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönön a válaszokat
2017. nov. 7. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!